promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Annyira sietett a misére az érsek, hogy nem tűnt fel neki, hogy 235 km/órás sebességgel száguld
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még a nyáron történt, hogy Teodosie konstancai érsek 235 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott autójával egy misére, és most nyílt rá alkalom, hogy megkérdezzék, miért tett ilyet. Az újságírók csattanós választ kaptak a kérdésre.  

Sajtótájékoztatót tartott a konstancai érsek, amelyen az újságírók kérdéseket is tehettek fel, ezért valaki rákérdezett egy incidensre, amely még a nyáron történt meg az érsekkel. A hírek szerint ugyanis Teodosie érsek arra utasította sofőrjét, hogy jóval a megengedett sebességhatár fölött hajtson a Bukarest-Konstanca autópályán, emiatt pedig még a rendőrök is megállították az ortodox főpap autóját.

A kérdésre a válasz jóval egyszerűbb, mint gondolnánk. Idézzük.

„Nem tudom, nem nézem a sebességmérőt. Azt sem tudom, hogy így volt-e. El kellett érnem egy misére. Azt mondtam neki: tartsd a tempót, hogy elérjünk a misére”

Az újságírók azonban nem hagyták annyiban a dolgot, azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte valóban elérték-e a 235 kilométer/órás sebességet.

 „Valószínűleg. Ha az autó bírta…” 

Az esetről a Transtelex számolt be a G4Media cikke alapján, amelyben arról is írnak, hogy az autó sofőrjének 120 napra elvették a jogosítványát és 2900 lejes büntetéssel sújtották, amely nagyjából 233 ezer forintnak felel meg. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás