promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, a Szent Péter-bazilikában helyezik el a holttestét
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

95 éves korában elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa.

Állítólag már karácsonykor is nagyon rossz állapotban volt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, így nagyon sokan aggódtak érte, most pedig sajnos kiderült, hogy ma reggel, 95 éves korában elhunyt. A Joseph Aloisius Ratzinger néven született egykori egyházi vezető 2005-től egészen a 2013-as lemondásáig volt pápa – előtte 600 évig nem volt olyan pápa, aki lemondott volna a tisztségéről.

Pár napja a jelenlegi pápa, Ferenc pápa mindenkit arra kért, hogy imádkozzanak XVI. Benedek nyugalmazott pápáért, aki a vatikáni Mater Ecclasiae kolostorban halt meg december 31-én, 9 óra 34 perckor.

Claudio Magnoli atya szerint egyedi lesz a nyugalmazott pápa búcsúztatása. XVI. Benedek nem számít sem bíborosnak, sem pápának, ezért egyelőre még bőven vannak kérdések a temetésével, illetve a megemlékezésekkel kapcsolatban. Jelenleg az tűnik biztosnak, hogy hétfőtől a Szent Péter-bazilikában fogják egy ideig nyugalomra helyezni a nyugalmazott pápa holttestét, utána pedig megtörténnek az ilyenkor szükséges rituálék.

Rengetegen gyászolják világszerte XVI. Benedek nyugalmazott pápát, aki ugyan nem túlzottan sokáig volt pápa, de az alatt a pár év alatt is mély nyomot hagyott maga után a munkájával, és azzal, ahogy az egyházat képviselte a hívők, illetve a világ szemében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás