promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vatikán közleményt adott ki XVI. Benedek állapotáról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb részletek derültek ki XVI. Benedek állapotáról.

Világszerte aggódnak és imádkoznak a 2013-ban lemondott pápáért, XVI. Benedekért, akinek egészségi állapota nagyon leromlott az elmúlt napokban. Ferenc pápa is közös imára kérte a híveket, hogy a 95 éves Benedek köztünk maradhasson még. Ugyan a nyugalmazott pápa éber, és állapota stabil a Vatikán legutóbb kiadott közleménye szerint, mindazonáltal már közzétették, hogy hogyan fog zajlani a temetése, ha meghalna.

A XVI. Benedek vatikáni otthonaként ismert Mater Ecclesiae monostor forrásai az ANSA olasz hírügynökséget úgy értesítették, hogy a nyugalmazott pápa "nyugodt, és rendkívül békés", ugyanakkor megerősítették, hogy részt vett a csütörtöki mise koncelebrálásában is.

A Vatikán közleményében az olvasható, hogy a nyugalmazott pápa jól pihent az éjszaka, gondolkodása tiszta és teljesen éber. Állapota ugyan továbbra is súlyos, de a helyzet jelenleg stabil.

XVI. Benedekért pénteken mutatnak be misét a "kis Vatikánnak" nevezett római lateráni Szent János-bazilikában, Ferenc pápa pedig továbbra is közös imára szólítja fel a hívőket. A lemondott pápa állapotáról a Szentszék bocsát is folyamatosan közleményt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás