promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Le fog esni az állad III. Károly ikonikus kocsijától
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly nemrég őszintén vallot kedvenc autójáról, amelyet több, mint ötven éve kapott édesanyjától, és arról is, hogyan alakíttatta át a járgányt. 

Míg más egész életében gyűjtget a kedvenc autójára - vagy soha nem is jut hozzá -, Károly azon szerencsések közé tartozik, akik 21. születésnapjukra megkapták a kedvenc autójukat, és ez az ő esetében nem más, mint a James Bond filmekből jól ismert Aston Martin. Az ajándékot egyébként édesanyjától, II. Erzsébettől kapta, és a fenntartás hagy maga után némi kíavánnivalót, ugyanis nem sima üzemanyaggal működik a csodaadutó. 

A 1970-es Aston Martin DB6 Volante MkII kabrióról korábban azt mondta Károly, hogy 

„igazi örömforrás az évek során”.

A jelenlegi brit uralkodóról egyébként azt is tudni lehet, hogy egy időben odavolt a benzinmotorokért, de aztán elkezdték aggasztani a globális felmelegedés következményei, amely miatt aztán átalakíttatta kedvenc járművét, így az most már hulladékokból kivont üzemanyaggal működik - írja a The Sun. Ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy az autó immár bioetanollal működik. 

Az autót mostanában már nem igazán használják, azonban annyit még tudni lehet, hogy Károly egyszer azt kölcsönadta fiának, Vilmosnak az esküvőjére, még 2011-ben, amikor természetesen Kate Middletont vitte el egy - feltehetően - élethosszig tartó körre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás