promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató – eltűnt egy egész falu teljes lakossága Dubai mellett a sivatagban
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor a lenyűgöző Dubai látképet nézzük a tornyosuló felhőkarcolók választékával nehéz felfogni, hogy a várostól nem túl messze van egy titokzatos szellemfalu, amelyet fokozatosan felemészt a sivatag. 

Az Al Madam Sharjah közelében található falu története enyhén szólva rejtélyes és zavarba ejtő. A hátborzongató helyszínt övező misztikumot táplálja, hogy senki sem tudja igazán, miért hagyták el a falut. Tehát vessünk egy pillantást arra, hogy mit tudunk a Sharjah-i Al Madam szellemfaluról.

A SZELLEMVÁROS TÖRTÉNETE

A helyiek szerint a Dubai közelében található szellemváros története nem ismert. Csak annyit tudunk, hogy Al Madam falu, amelyet "Eltemetett falunak" is neveznek, valamikor 1970 körül épült. A falut a Kutbii törzs lakta. Az egyik elmélet szerint a falu az infrastruktúra és a villamos energia hiánya miatt hagyta el egy jobban felszerelt környezetért.

A falu elhagyása mögött széles körben elterjedt hiedelem az, hogy a helyet a "djinnek" hírhedt csoportja kísérti - amik természetfeletti lények. A helyiek is úgy vélik, hogy van valami titokzatos a homokban, ami miatt az betört a házakba, ellepve azt és ez arra késztette a helyieket, hogy elmeneküljenek a faluból.

AL MADAM SZELLEMVÁROS ELHELYEZKEDÉSE

Mivel elhagyatott, és senkinek nincs konkrét információja arról, hogy mi és hogyan történt, az Al Madam falu népszerű turisztikai attrakció azok számára, akik hajlamosak szeretik a katasztrófa turizmust. Az elhagyatott falu az Al Madam terület közelében található, a Dubai-Hatta úton (E44). A falu körülbelül 70 kilométerre fekszik Dubajtól és Sharjahtól is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás