promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas fordulat Bíró Ica ingatlanügyében, erre a Metál Lady sem számított
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bíró Ica maga sem számított erre a fordulatra.

Bíró Ica 10 évvel ezelőtt vett fel svájci frank alapú hitelt, aminek a Budapest 12. kerületében található háza volt a fedezete. A Metál Lady azért folyamodott kölcsönhöz, hogy megvalósítsa régi álmát az egészség- és szépségklubjával, de aztán az árfolyam annyira megemelkedett, hogy Ica törlesztője csaknem a háromszorosára ugrott. Mivel nem tudott fizetni, 2019 májusában kilakoltatták a házából és a lakásából is.

Bíró Ica persze nem adta magát és az ingatlanjait ilyen könnyen, megfogadta, hogy addig fog menni, amíg az igazság nem fog győzni. Most pedig úgy tűnik, felcsillant a reménysugár, ugyanis a Metál Lady ismerőse és ügyvédei átnézték a végrehajtások anyagát, és olyan dolgokra bukkantak, amik bizonyítékul szolgálhatnak arra, hogy a végrehajtók jogellenesen jártak el.

„Ahogy nekem elmagyarázták, a végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását. Mivel ezt tette, visszaélt a hivatali hatalmával, illetve, mivel tudta, hogy a benyújtott levél nem alkalmas joghatás kiváltására, és ezt elhallgatta előlem, tévedésben tartott engem. Ezt pedig nem akarom annyiban hagyni”

- mondta a Blikk-nek Bíró Ica, aki így akár az ingatlanjait is vissza tudja majd szerezni.

A lap úgy tudja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, december 1-jén rendelt el nyomozást. A Bíró Icát segítő Gulya Tibor szerint ha megállapítják, hogy a végrehajtó jogellenesen rendelte el a végrehajtási eljárás folytatását, és jogellenes volt az ingatlanok árverése is, akkor az árverési vevőknek azonnal ki kell költözniük az ingatlanokból, és helyre kell állítani az eredeti állapotokat.

Bíró Ica arra bíztat mindenkit, akik ellen 2015 előtt indítottak végrehajtási eljárást, hogy ők is nézzék át az eljárás anyagát, mert ugyanilyen hibákat találhatnak bennük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás