promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelem - most bárki ingyen végigsétálhat az egyiptomi piramis belsejében
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világtörténelem leghíresebb építménye most mindenki előtt nyitva áll.

A gízai pirmasokat mindenki ismeri, és biztos, hogy mindenki szívesen körülnézne az egyiptomi piramisok belsejében, de nem mindenkinek van lehetősége egészen Gízáig eljutni. Azonban most adott a lehetőség, hogy bepillantást nyerjünk a piramisok belsejébe, ráadásul mindezt ingyen. Most bárki ingyenes virtuális túrát tehet a gízai nagy piramisban, ami még online is hihetetlenül látványos és izgalmas.

A Giza.Mused nevű weboldalon egy átfogó túra keretein belül betekinthetünk a leghíresebb piramisba. A "teljes belső teret" digitális 3D-s formában jeleníti meg az applikáció, virtuális túra résztvevőit végig vezetve a király kamráján, a királynő kamráján és egy földalatti kamrán, amelyet az alapkőzetbe vágtak.

Tehát mi olyan különleges a gízai nagy piramisban - annak ellenére, hogy nyilvánvalóan "nagyszerű"? Nos, ez Egyiptom legnagyobb piramisa, és alig több mint 138 méter magas. Körülbelül 4600 évvel ezelőtt épült, a negyedik dinasztia fáraójának, Khufunak a sírja is megtalálható ott, és az ókori világ hét csodájának egyike (és az egyetlen ősi csoda, amely még mindig áll).

Más szóval, ez egy rendkívül fontos hely a történelem számára, és most virtuálisan a világon bárki láthatja. A Giza.Mused lenyűgöző történelemleckét ad számunkra, tényekkel szolgál a piramis építéséről és elhelyezkedéséről, kezdve a jelenlegi bejáratig, amelyet nyilvánvalóan rablók ástak a kilencedik században.

Ha meghoztuk a kedvedet a túrához, itt kipróbálhatod.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás