promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katalin és Vilmos házhoz mentek a pofonért, 20 ezer ember fütyülte ki őket
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikaiak és írek nehezen felejtenek.

Amerikai látogatáson vesz részt Vilmos herceg és felesége, Katalin, a walesi hercegi pár 8 év óta először látogatott az Újvilágba. Talán az is megfordult a fejükben, hogy ha már nagy kegyesen ellátogattak az egykori gyarmatra, akkor ott mindenki a lábuk elé esik.

Ez azonban nem így van: Angliában ugyan mellettük áll a közvélemény, ám az USA-ban a helyi lány, Meghan Markle a nagyobb sztár, aki kiválóan manipulálja az embereket a médián keresztül, olyannyira, hogy sokan már a leendő elnököt látják benne.

Katalinék jópofaságból még egy Boston Celtics kosármeccsre is ellátogattak, ahol az első sorban kaptak helyet, így a kamera persze azonnal kiszúrta őket. A speaker kedvesen és illemtudóan köszöntötte a hercegi párt, ez azonban a közönségről már nem volt elmondható.

A lelkes tapsolók mellett ugyanis hangos fújolás is hallatszott a nézőtérről, sőt az emberek egy idő után a „United States”-t kezdték el büszkén skandálni. Katalinék Bostonban éppen jó helyen kötöttek ki, 1773-ban ugyanis ott történt a híres „teadélután”, amelyet az amerikai függetlenségi háború kitörése közvetlen előzményének tartanak.

Itt a jelek szerint azóta sem szívelik az angolokat, de Vilmos és neje ehhez már hozzászokhattak, hiszen Jamaicában is kifejezetten „bunkón” fogadták őket márciusban, bár a kemény és kegyetlen gyarmati múlt miatt erre ott is megvolt a jó okuk.

A Boston Celtics elődjét még ír bevándorlók alapították, de ez már csak a hab a tortán, vagyis ebben az esetben nemcsak a több évszázados angol-amerikai, de az angol-ír konfliktust is megtorolhatta a 20 ezer főnyi közönség.

Vilmosékban alighanem lehet némi mazochizmus, hiszen ezzel a látogatással házhoz mentek a pofonért. Nem sokkal korábban a bostoni városházán ugyanis Mariama White-Hammond tiszteletes asszony olvasta a fejükre a gyarmatosítás és rasszizmus bűneit, annak apropóján is, hogy a herceg keresztanyja, Lady Susan Hussey kénytelen volt a háttérbe vonulni, mert kedden Camilla királyné egyik rendezvényén fajgyűlölő megjegyzésekre ragadtatta magát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás