promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy egész városra csapott le az ördögi szobor átka - sokan meghaltak a csalódott építész miatt
Borítókép:  youtube.com/williamdefalco(screenshoot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy elégedetlen építész egy szobrot készített abból a célból, hogy elátkozzon egy várost.

A Swansea ördög története az 1890-es évekre nyúlik vissza, amikor úgy döntöttek, hogy a belvárosi Szent Mária-templomot újjáépítik. Az új templom tervezésének munkálataira pályázatot írtak ki. A jelentkezők között volt egy helyi építész és Sir Arthur Blomfield is.

A bizottság látta Blomfield tervét, de nem őt választották a felújításra. A helyi férfi nagyon zokon vette az elutasítást és személyes sértésnek tekintette, hogy nem egy helyit választottak.

Amikor néhány év múlva a templom melletti épületek eladóvá váltak, a sértett építész megvásárolta szomszédos házsort. Azután lerombolta azt és a helyére egy vörös téglából álló épületet épített, amely magasabb volt a templomnál. Az épület oldalára a sátán faragványát helyezte el, úgy, hogy az a templomra nézzen.

A helyi férfi állítólag megjósolta: "Amikor templomodat lerombolják és porig égetik, az ördögöm nevetni fog."

1941 februárjában, amikor Swansea-t erősen bombázták, a Szent Mária templomot lerombolták. De az épület, amelyre a sátáni szobrot szerelték, állva maradt, úgy, ahogyan azt az építész megjósolta.

A sértetlen épület, tetején a Swansea ördöggel egészen 1962-ig állt, amikor is végül elbontották. A bontás után 20 évre eltűnt az ördögi szobor, míg végül egy régiség kereskedő garázsában fedezték fel. 2019 óta a Swansea Múzeumban van kiállítva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás