promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kincs, ami nincs: Valaki egy csapdákkal teli gödörben rejtett el 1 billió forintot, eddig 6 ember halt bele a keresésbe
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Oak Island pénzgödör rejtélyes története 1795 nyarán kezdődött, amikor egy tinédzser furcsa fényeket látott éjszaka villogni egy szigeten, így amikor másnap reggel elindult, hogy kiderítse mi is az, kíváncsisága csak egyre nőtt. 

Nem hiába volt kíváncsi, hiszen talált egy kör alakú mélyedést, ami annak a jele volt, hogy valamit elástak azon a helyen, ezért másnap visszatért az ásáshoz szükséges felszereléssel.

Minél mélyebbre ásott, annál kíváncsibbá tették a rejtélyes üzenetek, amiket a földben talált.  

Hiába a kezdeti lelkesedés hamar abbahagyta az ásást, miután nem talált semmit és visszatért a szürke hétköznapokba.

A gödör hamarosan sok más ember érdeklődését is felkeltette, köztük gazdag üzletemberekét, és pontosan ezért a pénzgödör nevet kapta. Az emberek hamar felfedezték, hogy tele van a gödör csapdákkal, és azt hiszem, ez csak még jobban ösztönözte az embereket, hogy ássanak, mert többen meghaltak, miközben megpróbálták elérni a feneket és az ott rejtőző kincset.

A gödör több részében kókuszrostokat találtak (amit hagyományosan a kincsek védelmére használtak). 80 méter mélyen pedig egy titkosított üzenetet is találtak. Az üzenetet végül sikerült dekódolni, ami így szólt: „negyven lábbal lejjebb kétmillió font hever eltemetve”.

Senkinek fogalma sem volt, hogy mi rejlik a gödör alján… de a legenda szerint a kincset csak akkor lehet megszerezni, ha 7 ember meghal a kísérletben. Na most a halottak száma jelenleg 6.

Te mernél tovább ásni?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás