promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: III. Károlynak fizetnie kell a lakhatásáért, nem is keveset
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sors fintora a királyi családokat sem kíméli.

Az a baj, ha valakiről mindennap van valami hír, hogy a végére már unalmassá változik az emberek szemében. A brit királyi család is kezd egy olyan szintre érkezni, ahol az első kérdés, ami eszünkbe jut róluk, hogy „na már megint mi történt?" S mindig történik valami: hol kisebb, hol nagyobb baj. Hol Kamillával, hol Károllyal, hol Meghanékkal, bár utóbbi mintha kicsit el lenne tűnve a napokban a médiából, vajon mire készülhet?

Károly király azonban csakúgy szárnyal, és nem feltétlen a népszerűségi indexének növekedése miatt. Ugye felröppent az a hír még pár nappal ezelőtt, hogy bármit megtenne azért, hogy Harry herceg önéletrajzi könyve ne lásson napvilágot: a bármi az pedig tényleg bármi, s attól se riadna vissza a brit király, ha a saját fiát kéne lefizetnie a könyvkiadóval együtt. Erről szép értekezés is született nálunk is, érdemes elolvasni:

Igen ám, de amig Harryt vastagon lefizetné az apja, hogy még véletlenül se kerüljenek ki bűnös titkok a családról, addig Vilmos hercegnek milliókat fog fizetni. Mondjuk, az idősebb utódjának havonta kell majd fizetnie, az öröklődési procedúrának hála, a kisebbiknek meg legalább csak egyszer. Ugye, hogy Harry nem is olyan költséges? 

Gyorsan és nagyon aktívan megváltozott a királyi család sorsa II. Erzsébet királynő halála után. Például, Vilmos herceg nem csak titulusokat örökölt, mint például a walesi-, és cornwalli hercegi címeket, hanem magát a teljes cornwalli hercegséget is, ami Károlyé volt és csak tavaly mindössze 23 millió dolláros bevételt termelt a jelenlegi királynak. Azért megkérdezném, hogy milyen érzés lehet ettől „elesni?" A cornwalli hercegség legutóbbi női hercegné titulusát Diana viselte legutóljára, Kamilla azért nem kapta meg az esküvője után, mert nem érezte volna illendőnek az egykori exfeleséggel szemben. Katalin, Vilmos herceg felesége azonban most megkapta ezt a titulust, így lehet azt is mondani, hogy több a dolga, mint magának a királynőnek. 

A hercegi címek, a hercegség e jövedelme mellé Vilmos és Katalin megkapják a cornwallihoz tartozó földeket, épületeket és az összes egyéb befektetéseket is. És itt jön a slusszpoén: Károly király magánháza, a Gloucestershire-i Highgrove House innentől kezdve Vilmos tulajdonává vált.

Ezért kicsit visszanyalt a fagylalt effektus, mert mivel Vilmos tulajdonában van a házikó, így Károly királynak bérleti díjat kell fizetnie: állítólag ez havi szinten potom 800 ezer dollár, vagyis átszámítva eddig több mint 300 millió forint.

Mennyi milliók repkednek egyik személyről a másikra, nem?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás