promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
6 millió magyar nézte ezt a sikersorozatot minden héten - mit gondolsz melyik az?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gondolnád, hogy volt még olyan sikeres sorozat, ami 6 millió 560 ezer magyart szögezett a képernyő elé? Akkoriban egy televíziócsatorna volt, ami hétfőnként még szünetelt is, de ez nem volt baj, hiszen mindenki a keddet várta. De vajon miért?

Hát azért, hogy az Onedin család kalandjait kövessék nyomon a nézők. Az Onedin család kalandjai egy nagyon népszerű Brit sorozat volt. Első részét 1979 január 2.napján kedden este vetítették. A történet félig Liverpoolban félig a tengeren játszódik, amiben egy feltörekvő családot mutat be mintegy félszázadot felöleve. A történet egyszerre romantikus és egyszerre izgalmas és kalandos, miközben a 19. századi alsó és felső középosztályt mutatja be.

De hogyan volt képes egy sorozat 6,5 millió magyart leültetni a tv készülékek elé?

Akkoriban szinte kötelező volt nézni az Onedin család kalandjait, mert, ha csak egy részről is lemaradtunk akkor nem tudtunk részt venni közös beszélgetésekben. A sorozat összekovácsolta az embereket, erről beszélgettek, mindenki hozzá tudott szólni a témákhoz egy - két szót, hiszen alap volt, hogy nézi a társadalom nagyobbik fele a népszerű Brit sorozatot.

Egy érdekesség a sorozatról: nem mindenkinek tetszett a sorozat.

Hiába aratott hatalmas sikert az Onedin család Romániában, Ceausescu betiltotta, mivel nem tetszett neki.

Ettől függetlenül hatalmas sikert befutott be a közel egy évtizedig játszódó sorozat, mely színészeinek többsége már sajnos nem él.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás