promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megsütötte majd felszolgálta barátainak a saját lábát a motorbalesetet szenvedett férfi
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész ország gyomrát felforgatta a Netflix legújabb sorozata a Jeffrey Dahmer kannibál sorozatgyilkos életéről forgatott mű. De vajon milyen biológiai deformitás visz arra valakit, hogy emberhúst egyen? A legdurvább, hogy mai napig vannak hívei a kannibalizmusnak, de talán még ijesztőbb, hogy Amerikában nem bűncselekmény emberi húst fogyasztani, lényegében nincs erre vonatkozó szabályozás.

A legtöbb beszámoló szerint az emberek nagyon finomak – mint a teljesen jól elkészített borjúhús.

„Egészen jó az íze van”,

így nyilatkozott Armin Meiwes, aki egy beleegyezéses emberölés után egy nagy adagot falatozott egy férfiból.

A dicséretes vélemények ellenére valószínűleg nyugodtan feltételezhetjük, hogy a legtöbb ember nem fog egyhamar rájönni, milyen íze van embertársainknak.

De nézzük a jogi szabályozást. Meglepő módon az Egyesült Államokban nincsenek olyan törvények, amelyek tiltják az emberi hús fogyasztását. 49 államban elméletileg lehet enni emberhúst és emberi vért inni még akár egy rendőr szeme láttára is, és nem kell jogi következményektől tartani. Egyedül Idaho az az állam, ahol 14 év börtönbüntetés jár, ha valaki emberi húst eszik.

Nézzük, hogy mit mond és mit nem mond a törvény a kannibalizmusról:

A kannibalizmusellenes törvények hiánya nem jelenti azt, hogy a törvény másfelé néz.

Először is tisztázzuk, nem lehet senkit sem megölni a húsáért. Amerikában a legálisan „beszerzett” emberi húsból nem tiltott enni. És az sem mindegy, hogy az illető beleegyezik-e abba, hogy megöljék (mint ahogyan a fent említett Armin Meiwes esetében is, aki tettéért nyolc évet töltött végül börtönben). Még ha beleegyezik is, akkor is gyilkosság. Másodszor, a törvények tiltják a holttestek megszentségtelenítését.

A Reuters, amerikai lap egy kiterjedt, 2017-es írásában feltárta, ha valaki valóban emberi testrészeket szeretne vásárolni, valószínűleg megteheti. Míg az 1984-es nemzeti szervátültetési törvény tiltja az átültetésre szánt szervek vásárlását és eladását, Reuters megállapította, hogy az oktatási vagy kutatási célokra használt szervekre vonatkozó törvény engedékeny.

"A legtöbb államban" - jelentette a Reuters - "bárki legálisan vásárolhat testrészeket."

De anyagilag nem éri meg kannibálnak lenni, mivel az árak az egekbe szöktek, ugyanis 2018-ban Coloradóban,200 dollárt kértek egy darab könyökért és 600 dollárt egy karért és vállért. Mai gazdasági helyzetben lehet, hogy már a duplájával kell számolni.

Vannak azonban, akik megfizethető legális módokat találtak a kannibalizmusra: Edd meg magad! Egy Reddit-felhasználó ugyanis motorbalesete után elvesztett lábát elkérte az orvosaitól. Meghívta barátait vacsorára, amelyen a lábhúsából készült taco is szerepelt. Úgy értékelték a barátok, hogy barátjuk lábának íze leginkább marhára hasonlít.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás