promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Menthetetlen pszichopatának minősítették a sakktáblagyilkost, üvegkalitkában hallgatta végig az 1 órán át felolvasott ítéletet
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alekszandr Jurjevics Picuskin 1974. április 9-én született Moszkva megyében. Arról híresült el, hogy "az orosz sakktáblagyilkos"-nak nevezték. Feltételezések szerint legalább 48 embert, de legfeljebb 61-63 embert ölt meg a délnyugat-moszkvai Bitsa Parkban, ahol több áldozat holttestét is megtalálták.

Picuskin 1992-ben követte el első gyilkosságát diákként, és 2001-ben fokozta bűneit. Az orosz média azt feltételezi, hogy Picuskint a leghírhedtebb orosz sorozatgyilkossal, Andrej Chikatilóval folytatott hátborzongató verseny motiválhatta, akit 1992-ben 52 ember meggyilkolásáért ítéltek el gyermekek és fiatal nők meggyilkolásáért.

Picuskin azt mondta, hogy az a fő célja, hogy annyi embert gyilkoljon meg, amennyi a mezők száma egy sakktáblán. Később visszavonta ezt a kijelentését, mivel állítása szerint a végtelenségig folytatta volna a gyilkolást, ha nem állítják meg.

Picuskin elsősorban idős hajléktalan férfiakat célzott meg azzal, hogy vodkával csalogatta őket. Miután ivott velük, megölte őket, és kalapáccsal agyonverte áldozatait. Ezután vodkásüvegeket szúrt a koponyájukba. A nőket is megcélozta, fiatalokat és időseket egyaránt. Mindig hátulról támadott, nehogy véres legyen a ruhája. Azt állította, hogy miközben embereket ölt, Istennek érezte magát, mivel ő döntött élet és halál felett.

 „Számomra az élet ölés nélkül olyan, mint az élet étel nélkül” – mondta egyszer.

„Minden ember apjának éreztem magam, hiszen én nyitottam ki számukra az ajtót egy másik világra.” A Szerbszkij Intézet, Oroszország fő pszichiátriai klinikájának szakértői Picuskint gyógyíthatatlannak ítélték, ami szakértőktől egy elég erős kifejezés.

2006. június 15-én letartóztatták, és 2007. október 24-én 48 (49) gyilkosság és három gyilkossági kísérlet miatt ítélték el. Arra kérte az orosz bíróságot, hogy még számoljanak hozzá további 11 áldozatot a holttestek számához, így állítólagos halálos áldozatainak száma 60-ra nő.

A tárgyalás alatt egy üvegketrecben helyezték el, miközben a bírónak egy órába telt elolvasni az ítéletet: életfogytiglani börtönbüntetés kapott, amiből az első 15 évet magánzárkában kellett töltenie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás