Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Váratlan bejelentést tett III. Károly, óriási változás közeleg a brit monarchiában

Váratlan bejelentést tett III. Károly, óriási változás közeleg a brit monarchiában

Színes

Váratlan bejelentést tett III. Károly, óriási változás közeleg a brit monarchiában

Színes

Promotions 17:21

Az új király magával kezdi a "karcsúsítást".​

Az elmúlt hetekben szinte minden sajtóorgánum II. Erzsébet temetésével, illetve az új király, III. Károly első rendelkezéseivel foglalkozott. És persze, mint ahogy már az elmúlt időszakban az megszokott volt, folyamatosan jöttek a cikkek arról is, Meghan Markle és Harry herceg miként reagálnak az új körülményekre. Lesz-e békülés a testvérek között, összejön-e a nagy találkozó Meghan Markle és Károly király között?

Egyelőre úgy tűnik, hogy az adok-kapok tovább folyik, érdemi előrelépés nélkül.

Ám Károly rengeteg fontos döntést hozott már az elmúlt hetekben, amelyek bizony érdemi dolgokat is érintettek. Ilyen volt például azon névsor frissítésének terve, amelyre olyan személyek kerülnek fel, akik a királyt helyettesíthetik, és bizony Meghan Markle és Harry lehetnek az újítás kárvallottjai. Az új király most úgy döntött, hogy "lefogyasztja a monarchiát", és rögtön magával is kezdte, hiszen az értesülések szerint a nyárra vagy éppen tavaszra betervezett koronázási ceremónia sokkal visszafogottabb lesz, mint 70 éve II. Erzsébeté volt. De ez még nem minden.

A király a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt döntött úgy, hogy ezt meglépi váratlanul, hiszen a ceremóniát közpénzből finanszírozzák. És van egy még fontosabb terve is a Sky News értesülései szerint, az, hogy a királyi család dolgozó tagjainak számát tovább csökkentené, így pedig az eltartásukból fakadó adóterheket tudná mérsékelni. Más lapok is értesültek egy ilyen tervről, az Express nevű brit bulvárlap úgy tudja, hogy hét főben mérsékelnék a dolgozók számát.

Ezen a listán III. Károly és Kamilla mellett ott szerepel Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint Anna királyi hercegnő, illetve Wessex grófja és grófnője, Eduárd és Zsófia, a királynő gyermeke és felesége.

A Daily Mirror amúgy felmérést végzett az olvasói körében, az eredmény  az lett, hogy a userek 65 százaléka támogatná a "karcsúsítást".

(via Infostart)

Borítókép: Profimedia - illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria