promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Hihetetlen, ez történne veled, ha mindennap olvasnál 6 percet
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szakértők szerint a számtalan módszer közül, amellyel a memóriától az alvásminőségig mindent javíthatunk, a leginkább bevált megoldás az olvasás.

És ahogyan mindennap javasolt edzeni vagy zöldséget fogyasztani, úgy a rendszeres olvasás is hasznos, amely során a legtöbb agyműködést serkentő sejt aktivizálódik.

Íme néhány elképesztő előny a mindennapi olvasás eredményeképp:

Növelheted az IQ-d

Könyvmoly vagy? A kutatások szerint a rendszeres olvasókból intelligensebb felnőttek válhatnak.

Csökkentheted a stresszt

A Sussexi Egyetem brit kutatói azt fedezték fel, hogy mindössze napi 6 perc olvasás 68 százalékkal csökkenti stresszszintet.

A szókincsed fejlődik

Az 1990-es években felfedezték, hogy a rendszeresen olvasó emberek körülbelül 50 százalékkal nagyobb szókinccsel és 50 százalékkal több tényalapú tudással rendelkeznek, mint a nem olvasók.

Tovább élhetsz

A Yale Egyetem kutatói felfedezték, hogy azok, akik napi 30 percen át olvasnak könyveket, csaknem két évvel tovább élnek, mint azok, akik magazinokat vagy újságokat olvasnak.

Empatikusabb leszel

Amellett, hogy nőhet az IQ-d az olvasástól, az érzelmi IQ-d is nőhet, ha rendszeresen olvasol. Egy 2013-as Harvard-tanulmány kimutatta, hogy minél több szépirodalmat olvasnak az emberek, annál jobban megértik a társadalmi világot abból a szempontból, hogy egyszerűen csak megfigyelik a környezetük finom jeleit.

Megmozgatja az agyad

Ahogy az izommemória épül futás vagy edzés közben, úgy a mindennapi olvasás is képes arra edzeni az elmét, hogy aktiválja és javítsa kognitív funkcióit, magyarul javítsa a memóriát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás