promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre itt az igazság, ez történik a gyerekekkel, ha tv-t néznek
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az megkérdőjelezhetetlen, hogy nincs jó hatása annak, ha gyerekek szobájában van tv készülék. Akiknek mégis van, azoknak rosszabbak az alapvető képességeik, mint például olvasás, matematika és felfogóképesség.

A felnőttek teljesen másképp tekintenek a tv-ben látott történetekre, mint a gyerekek. Míg a felnőttek értik, hogy a filmben látottak távol állnak a valóságtól, a gyerekek gyakran összekeverik a valóságot a képernyőn látottakkal.

A filmekben lévő borzalmak pedig traumát okozhatnak a gyerekeknek és akár hosszútávú következményei lehetnek egy-egy horrorisztikus képkockának.

A látottak okozta felgyülemlett feszültség, félelmek és kételyek, viselkedészavarok kialakulásához vezethetnek rosszabb esetben pedig másolhatják a gyerekek a tv-ben látottakat, mivel azt gondolják, hogy az eredmény is az lesz, mint a tv-ben.

Sokszor csak unalomból ülnek oda a gyerekek a tv elé, mivel a színek és a folyton változó képek lekötik a gyerkőcök figyelmét.

Ha a gyerek tv-t néz nem beszélget, nem ír, nem tapasztal, lényegében a fejlődési szakaszban ezek kiesett idők.

Milyen hatása van a reklámoknak?

A gyerekek még nem értik meg azt, hogy mire van szükségük, vagy mit engedhet meg magának a család, és a reklámok által olyan ingerek erősödhetnek fel, hogy a gyermek vágyakozni kezd, felesleges, nem neki való vagy túl drága dolgok iránt.

Mennyi tévézés, ami még nem káros?

  • 0 és 3 év közötti – nem ajánlott
  • 3 és 5 éves kor között – 30 perc
  • 6 és 8 év közöttiek - 1 óra
  • 9 és 12 éves kor között – 1.5 óra szünetekkel
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás