promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha rosszul futsz, még meg is hízhatsz tőle: így kell futni a fogyásért
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

​A futás egyszerű, olcsó és bárkinek adott a lehetőség. A futás tökéletes mozgásforma arra, hogy lefogyjunk, azonban sokan belevágnak de nem érzik a hatását a kilókban és sajnos az is előfordul, hogy valaki hízni kezd a futástól.

Magyarországon hatalmas tábora van a szabadban történő futásnak. Ez a sportág évről évre bővíti köreit és nagyon sokan lepik meg magukat egy futócipővel és lépnek vagyis futnak a tettek mezejére. De hogyan tudunk az élmény mellé még fittek is lenni? Most összegyűjtöttük azokat a tippeket, amik segítenek abban, hogy leadjuk a felesleges kilókat a futás segítségével!

  • Fuss rendszeresen!
    Ahhoz, fogyni kezdj, legalább heti háromszor kellene futni 30-40 percet
    Fontos a keresztedzés!
  • Futás mellé legalább egy, de több más típusú mozgásformát is végeznünk kell a tökéletes eredmény érdekében. Sajnos a test gyorsan alkalmazkodik a sportokhoz, és egyre kevesebb kalóriát éget el ugyanazzal a mozgásformával. Legalább két alkalommal csináljunk mást: séta, bicikli, vagy úszás, evezés bármi!
  • Erősíts!
  • A keresztedzésnél fontos, hogy legyen kifejezetten erősítő mozgásforma. Az ok egyszerű: ha izmosabb vagy, több kalóriát égetsz az edzéssel.
  • Kalória mínusz
    Még, ha sok mindentől is függ, súly, sebesség, időjárás, egy 20 perces futás nagyjából 200 kalóriát éget el, így tudsz kalkulálni a tápanyag bevitele, hogy csak annyit vagy kevesebbet tölts vissza, mint amennyit elégettél.
  • Legyen változatos a diétád
    A futáshoz tény, hogy szükséges a szénhidrát, de azért óvatosan.
  • Az étrendbe tartozzon sok zöldség és gyümölcsöt, sovány fehérje, omega-3 zsírforrás és teljes értékű szénhidrát.
  • Váltogasd a tempót!
    Egyszerű és nagyszerű trükk, hogy váltogassuk a tempót. Lassabb futások alatt égeted a tested zsírraktárait, a gyorsabbakkal pedig a glikogén raktárakat. A könnyebb futáshoz váltott intenzi
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás