promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robbantás Moszkva mellett - merénylet áldozata lett a Vlagyimir Putyin agyaként emlegetett ideológus lánya, Daria Dugina
Borítókép:  A kép csak illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Merénylet Moszkva mellett.

A BBC szombat éjjel, az orosz médiára hivatkozva írta meg, hogy Moszkva mellett felrobbant egy autó, amiben Daria Dugina, a Vlagyimir Putyin orosz elnök fő ideológusaként emlegetett Alekszander Dugin lánya utazott. A politikai kommentátor azonnal meghalt.

A lap információi szerint Alekszander és Daria ugyanarról az eseményről indultak el haza szombat este, azonban az apa az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy másik autóba száll. Az interneten terjed egy felvétel, amin látható, hogy az apa döbbenten a lángokra mered, miközben a mentőegységek a helyszíre érnek.

Figyelem! Az alábbi videóban a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok láthatók!

A család egyik ismerősének beszámolója szerint Daria Dugina az apja autóját vezette, amikor az felrobbant. Feltételezések szerint a Putyin agyaként vagy Raszputyinjaként is emlegetett Alekszander Dugin lehetett a merénylet célpontja, de nem kizárt, hogy mindketten azok voltak.

A 29 éves Daria ismert újságíró volt, aki nyíltan támogatta az Ukrajna elleni háborút. Dezinformációs tevékenysége miatt az USA és az Egyesült Királyság szankciós listáján is szerepelt, amit ő büszkén fel is vállalt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás