promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin rendkívül aljas tervet eszelt ki: fel akar robbantani egy ukrán atomerőművet - állítja egy orosz publicista
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kifejezetten aggasztó dolgokat mondott egy orosz publicista, aki minden bizonnyal a legrosszabbat feltételezi Putyin orosz elnökről.

Hosszú hónapok óta tart a háború, ami már nemcsak az orosz, illetve ukrán katonák és civilek életét teszi tönkre, hanem lassan az egész világra negatívan hat, hiszen Oroszország és Ukrajna konfliktusának hatásait már egyebek között Magyarországon is érezni lehet: folyamatosan drágul az energia és az élelmiszer, ráadásul az üzemanyagbeszerzés is problémát jelent egyes helyeken – nem csoda, hogy már szinte mindenki azt várja, hogy véget érjen a háború.

Egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy egyik fél sem eléggé nyitott ahhoz, hogy megtörténjen az áhított békekötés, hiszen egyre aggasztóbb dolgokat lehet hallani az oroszok és az ukránok következő lépéseivel kapcsolatban. Most is egy olyan feltételezés kezdett el terjedni Oroszország elnökével, Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban, ami ha beigazolódik, könnyen még súlyosabbá teheti az amúgy is feszült helyzetet, ami sokak szerint akár atomháborúvá is fajulhat.

„Vlagyimir Putyin orosz elnök a zaporizsjai atomerőmű felrobbantását tervezi, majd azt, hogy a felelősséget az ukránokra hárítja”

mondta egy orosz publicista, Andrej Piontkovszkij egy ukrán tévécsatornának.

Az oroszok már korábban is végrehajtottak akciókat ukrán atomerőművekkel szemben, így nem ez lenne az első eset. Ráadásul Andrej Piontkovszkij szerint azért tervezi meglépni ezt az aljas húzást Putyin, mert így hatalmas csapást tudna mérni Európára, miközben nem kéne attól félnie, hogy utána a Nyugat minden erejével nekimegy Oroszországnak – hiszen így nem lehetne őt hibáztatni a katasztrófáért.

A publicista azzal is alátámasztotta az elméletét, hogy annak idején a csecsenföldi háború előtt is hasonló módszert alkalmaztak az oroszok, vagyis egy bevált dologról van szó.

Andrej Piontkovszkij szerint azzal lehetne megoldani ezt a helyzetet, ha a nemzetközi, illetve az ukrán diplomácia is mindent megtenne azért, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőrei kimehessenek az éppen az oroszok által uralt zaporizsjai atomerőműhöz, hogy felmérhessék a terepet – de persze egyáltalán nem biztos, hogy Vlagyimir Putyin nyitott lesz a dologra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás