promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyílpuskával akarta megölni II. Erzsébetet egy 20 éves férfi
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Készen állt a tüzelésre a merénylő, aki II. Erzsébetet várta a windsori kastély előtt.

Még tavaly karácsonykor rázta meg egész Nagy-Britanniát az a meghökkentő eset, mikor egy Jaswant Singh Chail nevű, 20 éves férfi megjelent csuklyában és maszkban a windsori kastély előtt, ahol éppen II. Erzsébet tartózkodott a családjával, majd mikor megkérdezték tőle az őrök, hogy mit keres ott, csupán ennyit felelt:

„Azért vagyok itt, hogy megöljen a Királynőt”.

Mikor őrizetbe vették, akkor derült ki, hogy egy csavarral töltött nyílpuska van nála, ráadásul tüzelésre készen, vagyis tényleg képes lett volna rá, hogy megsebezze, vagy akár meg is ölje a brit királyi család fejét.

Jaswant Singh Chail a merénylet megkísérlése előtt többekkel is megosztotta, hogy mi a terve, később pedig elmondta, hogy azért akarta megölni II. Erzsébetet, mert a briteknél rosszul bánnak az indiai származású emberekkel, így a „birodalom” egész intézményét akarta megtámadni. Korábban amúgy úgy szeretett volna a Királynőhöz férkőzni a bolti eladóként dolgozó férfi, hogy jelentkezett mellé őrnek, de nem vették fel.

Jaswant Singh Chail jelenleg egy pszichiátriai intézetben van, onnan csatlakozott online a tárgyalásához, amire most került sor. A férfi ellen a brit hazaárulási törvény értelmében vádat emeltek a bíróságon, ahol megállapították, hogy valóban meg akarta ölni a Királynőt.

Egyelőre még kérdéses, hogy mi lesz a tárgyaláson szűkszavúan megnyilvánuló „merénylő” sorsa, hiszen szeptemberben folytatódik tovább az ügy, addig pedig őrizetben marad. De elég valószínű, hogy a következő éveket egy intézményben fogja tölteni, ahol esélye lesz arra, hogy alaposan átgondolja a dolgokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás