promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legszerencsésebb embere 4-szer nyert a lottón és véletlenül pont matematikus - kiderült róla az igazság
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megjelent egy cikk a világ legszerencsésebb nőjéről, hogy kiérdemelje ezt a helyezést (is) Ginther négyszer nyert a lottón. Így van, négyszer. Ráadásul több millió dolláros nyereményeket.

Először 5,4 millió dollárt nyert; majd egy évtizeddel később 2 millió dollárt nyert; majd két évvel később 3 millió dollárt; és végül 2008 tavaszán elérte a 10 millió dolláros jackpotot. Mai árszámítással, közel 8 milliárd forintot összesen.

Ennek mekkora az esélye? Egy a tizennyolc szeptillióhoz, amit nem tudok, hogy mennyi, de valószínű nagyon sok.

Egy valószínűség számító próbálta érzékeltetni, hogy mennyi is ez. Az univerzumban egy szeptillió csillag van, a Földön pedig egy szeptillió homokszem. A szakértő szerint ehhez hasonló szerencsével rendelkező ember kvadrillió évente születik.

Oké, néhány hónappal ezelőtt egy 5000 Ft-os bankjegyet találtam a földön egy parkolóban. Ennek az esélye körülbelül egy a 100 000-hez.

Egyesek szerint a hölgy szerencséje gyanús és erre több összeesküvés elmélet is született. Például, ha Amerikában ehhez hasonló történik egy kaszinóban, az illetőt azonnal letartóztatják és alaposan kivizsgálják az ügyet. Csak érzékeltetem, hogy a szerencsejáték vállalatok is ennyire hisznek az ilyen jellegű „csodákban”.

A szerencsés hölgy mind a négy lottóját Texasban nyerte. Az elsőt egy hagyományos hatos sorsoláson. 10 évvel később háromszor nyert kétéves időközönként kaparós sorsjeggyel és a vicces az egészben, hogy mindegyiket ugyanabban a kisboltban vásárolta.

Meglepődnél, hogy a szerencsés hölgy, Ginther történetesen egykori matematikaprofesszor, a Stanford Egyetemen szerzett Ph.D. fokozatot, aki véletlenül a művészetekre és a kézművességre szakosodott.

Szakértők szerint azzal a módszerrel nyert Ginther a kaparóson 3 alkalommal, hogy kitalálta azt az algoritmust, amely meghatározza, hogy a kaparós jegyek sorozatában hol van nyertes szelvény. A nyertes jegyeket nem lehet véletlenszerűen elhelyezni, mert előfordulhat, hogy egy csomagban összegyűlnek, ezért pakkonként vannak elhelyezve a nyertes szelvények. Na ezt fejtette meg a hölgy.

Ki mondta, hogy a nők rosszak matekból?

Ha Ginther valóban kitalálta az algoritmust, akkor nem nehéz ismételten nyerni de kell hozzá egy beépített ember is. Jelen esetben a kis bolt tulajdonosa.

Mindez csak elmélet, egyáltalán nem bizonyított.

A szakértő hozzáteszi, hogy Ginther győzelme végül is puszta szerencse is lehetett. A tizennyolc szeptillióhoz jutó esélye exponenciálisan nőtt volna, minél többet játszik, és lehet milliókat költött szelvényekre, erről nincs információnk.

Úgy tűnik, a texasi Bishop lakói azt hiszik, hogy Isten áll minden mögött.

Ginther nem nyilatkozik a Texas-i Nyereményjáték Bizottság szerint Ginther „szerencsés csillagzat alatt született”, és nem gyanakodnak szabálytalanságra. Az adóhivatal azonban másként gondolhatja. Ők vizsgálódnak az ügyben.

Ennek ellenére elmegyek a helyi postára, hogy vegyek pár kaparóst. Hiszek a csodákban francba az algoritmusokkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás