promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmondjuk azt az egy titkot, amit ha betartasz, akarva-akaratlanul is le fogsz fogyni
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Egyesült Államokban 90 elhízott felnőtt részvételével végzett klinikai vizsgálat alapján, azok az emberek, akik csak a bizonyos időszakban ettek, körülbelül 3 kilóval kevesebbet nyomtak súlyban, mint azok, akik 12 óránál tovább ettek, de mit is jelent ez a gyakorlatban?

 Ha az étkezést reggel 7 és délután 3 óra közé korlátozzuk, az segíthet a fogyásban és a vérnyomás csökkentésében – állapították meg nemzetközi kutatók.

A kutatás szerint a tesztelt alanyok, akik csak 7 és 3 óra között vittek be tápanyagot, 14 hét alatt csökkentették a vérnyomásukat is.

Az időkorlátozott evés hatékony kezelés az elhízás és a magas vérnyomás esetén is. Javítja a hangulatot azáltal, hogy csökkenti a fáradtságot és a depresszió érzését, és növeli az erőnlétet, és azok, akik ragaszkodnak az időkorlátozott evéshez, több testzsírt veszítenek.

Az időkorlátozott evés sok beteg számára nyújthat megoldást, azonban a kutatók azt mondják, hogy szélesebb körben végzett kísérletekre van szükség annak megerősítésére, hogy ez valóban ennyire jó-e a zsírégetés szempontjából.

A jövőbeli klinikai vizsgálatokhoz sokkal nagyobb létszámot kell bevonni – akár körülbelül 300 résztvevőt is - annak megállapításához, hogy az időszakos böjt befolyásolja-e a testösszetételt és a kardiometabolikus egészséget.

Mindenesetre régóta köztudott, hogy lefekvés előtt 3 órával már nem érdemes enni, úgy tűnik, hogy ha picit még előrébb hozzuk a táplálkozás idejének végét, nagyobb eredményeket érhetünk el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás