promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerinted hány kutyája volt II. Erzsébetnek gyermekkora óta? Íme a királynő házi kedvenceinek története
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyermekkora óta a királynő nyíltan rajong minden kicsi és nagy állat iránt. Az állatvilág iránti mélységes elismerése minden bizonnyal felnőtt korában is megmaradt, és az uralkodó 70 éves uralkodása alatt egy sor szőrös társat fogadott magához.

A királynő corgijai

Éljen a Corgi! 1952-es trónra lépése óta a 96 éves Erzsébet Királynőnek több mint 30 corgija volt élete során. Bármelyik alkalommal akár tízet is kapott – és nem kevesebbet tolerál, mint a velük szembeni királyi bánásmódot.

A királynő apja, VI. György királynak tudható be Erzsébet Corgik iránti megszállottság, miután 1944-ben, 18. születésnapjára megkapta édesapjától első kölyökkutyáját, Susant. A kötelékük olyan erősnek bizonyult, hogy Őfelsége 1947-es nászútjára még négylábú barátját is magával vitte titokban. A királynő híresen "családjaként" emlegetett kutyaklánja luxus életet él a palotában. Sőt, elkényeztetett kutyusait a szakács által készített, pazar házi ételekkel etetik.

Egy volt alkalmazott elárulta, hogy amikor a palotában dolgozott, valójában királyi menüt készített a kutyáknak.

Minden nap mást kaptak a kutyák vacsorára. Egyik nap marhahúst, másnap csirkét, aztán bárányt, majd nyulat és ezt váltakozva újra és újra. A királynő lakája minden nap délután kettő-három körül lejött a konyhába, és felvitte a kutyaeledelt az emeletre, hogy etesse a királyi corgikat. Mindegyiküknek megvolt a saját tálja.

Ezen kívül Erzsébet királynő egy életen át tartó érzelmi szál fűzte lovaihoz. A lelkes lovasnak három évesen volt az első lovaglóleckéje, és a 90-es éveiig folytatta a lovaglást. Első póniját, egy shetlandi kancát nagyapjától, V. György királytól kapta, amikor négy éves lett. Folyamatos mobilitási problémái miatt a királynő tavaly szeptemberben egy rövid időre felhagyott lovas hobbijával, miután „kényelmetlenséget” tapasztalt a nyeregben ülve és az uralmat irányítva.

Bennfentesek szerint Őfelsége újrakezdte kedvenc időtöltését a lovaglást, a windsori kastély körüli „szelíd kirándulások” formájában.

A nyergen túl az uralkodó ráadásul igazi versenyló-tenyésztővé vált. A mintegy 180 darabot számláló lovait és pónijait különböző királyi rezidenciákban és istállókban tartják.

Több telivére is lenyűgöző címeket szerzett, és 2013-ban még sporttörténelmet is írt, amikor ő lett az első uralkodó, aki megnyerte a Royal Ascot's Gold Cup-ot telivérével, az Estimate-tel.

Őfelsége élete nagy részét a lóversenyzésnek szentelte, tavaly beiktatták a brit síkfutás hivatalos Hírességek Csarnokába, a sport iránti élethosszig tartó elkötelezettsége tiszteletére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás