promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ 5 legcukibb állata, amelyikről nem is tudtad, hogy valójában halálos
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Míg sok állat megjelenése tekintélyt kölcsönöz vagy félelmet kelt, mint például a krokodil, az oroszlán vagy a víziló, addig vannak olyanok is, amelyekről nem is gondolnád, hogy veszélyesek. Aranyosnak, édesnek vagy cukinak tűnhetnek, de ez az öt állat rendkívül agresszív, és egyes esetekben súlyos sérülést vagy akár halált is okozhatnak.

1. Leopárdfóka

A leopárdfóka félig vízi emlős és ezen felül csúcsragadozó az Antarktiszon. Gyorsaságuk DNS-ükben van kódolva, nagy, erős állkapcsukkal az élen. Meglehetősen opportunista ragadozók, pingvinekkel, halakkal, madarakkal és még más fókákkal is táplálkoznak. Általában gyakran járnak olyan területeken, ahol a pingvinek párosodnak, fészkelnek és fiókákat nevelnek.

Bár ritka, előfordultak emberek elleni támadások, köztük egy ismert haláleset is. Az 1100 fontot nyomó hatalmas fókáknak egyetlen természetes ellensége van: az orca bálna.

Forrás: Profimedia

2. bütykös hattyú

A vízimadarak közül a legagresszívebb bütykös hattyúkat az 1800-as évek közepétől az 1900-as évek elejéig importálták az Egyesült Államokba. A cél a parkok, állatkertek és birtokok szépítése volt. Nevük onnan ered, hogy kevésbé hangosak, mint a többi hattyú – például a trombitás hattyú –, de azért hallatják ők is a hangjukat.

Ezek a vízi madarak akkor támadtak meg embereket, amikor túl közel kerülnek fészkükhöz vagy utódjukhoz. A bütykös hattyúk jet-skiben, kajakban és kenuban ülő emberekre gyakorta támadnak. 2012-ben egy bütykös hattyú megtámadott egy kajakost Chicagóban, a vízbe lökte, és addig támadta, amíg meg nem fulladt. Támadásaik nem korlátozódnak az emberekre – megtámadnak más vízimadarakat is, sőt harcolnak is egymással.

Forrás: Profimedia

3. Panda

Az óriáspanda úgy néz ki, mint egy óriási plüssállat, de ne tévesszen meg a külseje, ugyanis agresszívek tudnak lenni. Éles karmokkal és fogakkal, valamint erős izmokkal és erős állkapcsokkal veszélyesek lehetnek, ha fenyegetik őket. Jellemzően kerülik a konfrontációt, és inkább magányos életet élnek.

Azonban agresszívvé válnak más pandákkal szemben, amikor más hímekkel versenyeznek a párzási időszakban, vagy amikor megpróbálják kialakítani a dominanciát. Voltak olyan esetek is, amikor óriáspandák támadtak meg embereket, bár ezekben az esetekben fenyegetve érezték magukat. Több olyan eset is előfordult, amikor a gondozók az állatkert panda részlegében súlyos sérüléseket szenvedtek pandaharapás következtében.

Forrás: Profimedia

4. Lassú Loris

A dél- és délkelet-ázsiai esőerdőkben őshonos lassú loris egy aranyos, kicsi főemlős, amely sokkal veszélyesebb, mint amilyennek látszik. Barázdált szemfogaik segítségével pusztító harapást okozhatnak. De nem csak a harapás veszélyes önmagában, ugyanis a kis állat egy bizonyos olajat bocsájt ki magából, amit megnyal ezáltal összekeveredik a nyálával és méreg képződik. A méreg olyan erős, hogy a hús rothadását okozza.

Az egyetlen mérgező főemlősként sokáig azt hitték, hogy a mérget védekezésre használja a ragadozók ellen. A kutatók azonban felfedezték, hogy többnyire egymás ellen használják harc közben. Megharaphatják az embereket, ha fenyegetve érzik magukat.

Forrás: Profimedia

5. Tasmán ördög

Az ausztráliai Tasmania szigetről elnevezett húsevő erszényes állatok  házimacska méretűre nőnek. Falánk kis zabagépek, éles fogaikkal és erős állkapcsaikkal minden ételt elfogyasztanak, beleértve még a csontokat is. Míg kis állatokra, például madarakra, rovarokra, békákra és halakra vadásznak, többnyire dögevők. A tasmán ördögök még szarvasmarhák, birkák és kenguruk tetemeivel is táplálkoznak.

Agresszívek lehetnek, különösen a párzási időszakban, amikor az élelemért versengenek, vagy amikor fenyegetve érzik magukat. A védekezési mechanizmusok közé tartozik az agresszv fellépés, a vicsorítás, valamint a különféle ijesztő és félelmetes hangok kibocsátása. Ide tartoznak a sikolyok, morgások és horkantások.

Ha megnéznéd kattints erre a videóra:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás