promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sosem látott, döbbenetes kinézetű állat tűnt fel Dél-Magyarországon? A helyiek csak találgattak, aztán kiderült az igazság
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha az igazság kicsit más is, mint amire először gondoltak, a történet akkor is nagyon meglepő.

Nagyon sokszor megesett már Magyarországon is, hogy az emberek olyan állattal találkoztak szabadon, amelyek bizony nem őshonosak hazánkban, az efféle találkozások pedig kisebb kultursokkal élnek fel. Az elmúlt hónapokban nagyon sokáig riadalmat keltett az a hír, hogy bizony az országot egy fekete párduc járja, rengeteg felvétlel is felkerült az állattal kapcsolatban az internetre, amelyeken a készítők arra gyanakodnak, hogy bizony ők lefilmezték a vadállatot.

Ám végső soron rengeteg felvételről sosem tudtuk meg az igazságot, hogy valójában egy fekete párducot ábrázolták-e.

Egy új hír, amelyet a Beol közölt, arról számolt be, hogy Békéscsaba környékén egy nem mindannap látott élőlénnyel találták magukat szemben a helyiek. És először nem is tudták, hogy ki lehet a különös szerzet. Kezdetben kengurúra gyanakodtak, többen azonban őzgidának vélték az állatot.

Csak később derült ki, hogy egy pampanyúlról, vagyis egy Dél-Amerikában őshonos nagy maráról van szó. Akivel azért rengeteg magyar is találkozhatott már az állatkertekben, de szabadon még nem. Az állat valószínűleg megszőkött egy állattartótól, és így láthatták őt többen is a békéscsabai Csaba-tónál. A Beolnak nyilatkoztak is olyanok, akik találkoztak a különleges állattal.

Így néz ki amúgy pampanyúl, amelyet a Győri Hírek egyik adásában még korábban részletesebben is bemutattak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás