promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem is hinnéd, hogy mit jelentenek ezek az álmok: Álomfejtés, második rész
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 100 tipikus álom álompszichológusa azt mondja, hogy "Az álmok nem velünk történnek, hanem mi velük". Más szóval, mi vagyunk a rendezői, sztárjai és producerei minden olyan filmnek, amely elalvás után játszódik a fejünkben. Ezért összegyűjtöttük a 10 legtipikusabb álmot/rémálmot, amely cikkünknek második része következik.

6. Repülés

Az álom: Akár egyedül, szabadon repülsz, akár repülőgépen szárnyalsz, a fejed, azaz az elméd szó szerint a felhőkben van.

Mit jelent: Álmodban, valószínűleg ahogyan egy nagy akadályon mentél keresztül, ugyanúgy az életedben is valószínűleg nehézségek értek. Azonban álmodban, ha repülsz szabadnak érezheted magad és nyitott vagy döntések meghozatalára.

Mit kell tenned: Ez legjobb idő arra, hogy egy bizonyos előtted álló lehetőséget meglépj.

7. Esés

Az álom: Lelépsz a járdaszegélyről, és hatalmasat esel – vagy leugrasz egy szikláról, vagy csak hanyatt esel egy székről. Akárhogy is, általában felriadsz, amint eléred a földet.

Mit jelent: Bár az érzések hasonlónak tűnhetnek, ez valójában kétféle álom, a kutató szerint.

A kis esés álmunkban akkor következik be, amikor álomba szenderülünk és az utolsó kis rándulás bekövetkezik (amit mioklónusos rándulásnak neveznek) azután, hogy az izmaink teljesen ellazulnak. A második, drámaibb esés akkor következik be, amikor már mélyen alszunk. Ez az álom gyakran az életedben tapasztalt kudarcot tükrözi, vagy azt a felismerést, hogy nem tudod irányítani a helyzetet.

Mit kell tenned: Bármilyen típusú esést is érzel álmodban, a feszültség annak az oka. Az Amerikai Pszichológiai Társaság szerint az esések 60-90%-a stresszhez vagy a stresszhez kapcsolódó tünetekhez kapcsolódik. Szóval lazíts. Csinálj valamit, amit élvezel, tölts időt a barátaiddal, pihenj többet. A Georgiai Egyetem 2012-es tanulmánya szerint azok, akik rendszeresen sportolnak, 20%-kal kevesebb szorongással küzdenek, mint azok, akik nem sportolnak. Lehet, hogy itt az ideje, hogy pontosan meghatározzuk, mi stresszel téged, és dolgozz a probléma megoldásán.

8. Elszabadult autó

Az álom: Egy úton autózol, benyomod a féket, elforgatod a kormányt, de még mindig nem tudod irányítani az autót. Borzasztó érzés.

Mit jelent: Az álmokban a járművek egy cél vagy úti cél felé való mozgás képességét jelentik. És ha az autó nem irányítható, valószínűleg az életed sem az. Félsz kezedbe venni az irányítást.

Mit kell tenned: Egy kutatás szerint a túlgondolás, agyalás a problémán, csak ront a helyzeten. MRI-vizsgálatok azt mutatják, hogy minden alkalommal, amikor valamit teszünk egy adott dolog kapcsán, például aggódunk, a jövőben új agysejteket hoz létre pontosan erre a célra.

Ne hagyd, hogy az aggodalomra okot adó sejtek eluralkodjanak az elméden. Értékelj és foglalkozz inkább az apró részletekkel és tanuld meg abbahagyni a harcot olyan esetekben, amelyekben nincs ráhatásod a dolgokra.

9. Ismeretlen üresség az ismertben

Az álom: Egy házon sétálsz keresztül, talán azon, amelyben épp felnőttél. Általában minden négyzetcentiméterét ismernéd annak a helynek, azonban szembe találod magadat egy ajtóval, amit még soha nem láttál. Mögötte egy üres szoba van.

Mit jelent: Az otthon a leggyakrabban előforduló szimbólum az álmokban. Valójában az minket képvisel, és minden szoba a személyiségünk más-más aspektusát tükrözi (szociabilitás, erő, szexuális bátorság). Amikor egy üres szobát találunk, felfedezhetjük személyiségünknek egy olyan aspektusát, amely gyakran fojtogat minket. Ez akár egy kiaknázatlan tehetség vagy szenvedély is lehet. Minél nagyobb a szoba, annál nagyobb a lehetőség, hogy teljes mértékben kiaknázd a benne és magadban rejlő lehetőségeket.

Mit kell tenned: Ha gyakran álmodsz erről, akkor az ajtóknak meg kell nyílniuk előtted a való életedben. Először is azonosítanod kell őket, mi az a lehetőség, amire vágysz, amivel élned kell a tudatalattid szerint is.

10. Késés

Az álom: Azt gondoltad, hogy bőven van időd odaérni egy találkozóra vagy a randira. De álmodban 15 percen belül át kell érned a városon, és minden rossz közbejön. A forgalom, lezárás, elterelés, akadályok sora.

Mit jelent: Bármi kapcsán is rohansz a tudatalattidban, az egy valós életcélt vagy mérföldkövet jelent. Valószínűleg közeleg egy tényleges határidő, vagy talán egy saját kitűzött cél elérése lebeg a szemed előtt, aminek gondolata nagyon leterhel.

Mit kell tenned: Tedd fel magadnak a kérdést: Az éber világban mindent megtettél a célod elérésének érdekében? Vagy lehetnek olyan változások, amelyek elvonták a figyelmedet az eredeti életcéljaidról. Itt az ideje, hogy cselekedj.  Amint elkezdesz összpontosítani, az idő is az irányításod alá kerül. Egy kínai tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik leírják céljaikat, megosztják azokat másokkal, és elemzik a céljaikat, 33%-kal sikeresebben érik el azokat, mint azok, akik ezt nem teszik meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás