promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2perc tudomány: Mi kell ahhoz, hogy bátrak legyünk?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan tulajdonságok, amelyeket általánosságban mindenki szeret, mint például a kedvesség, az őszinteség és a hűség. Talán kevésbé központi tulajdonság, pedig ugyanolyan fontos a bátorság, csak erre senki sem gondol.

A bátorság erőt ad nekünk. A bátorság ajtókat nyit. A bátorság életeket ment. A bátorság segít nekünk fejlődni és sikereket elérni.

Sok összetett pszichológiai emberi tulajdonsághoz hasonlóan a bátorságot nehéz definiálni. Több olyan elemből tevődik össze, amelyek részei ennek a tulajdonságnak.

1. Szándékosság: Az állandó igények és nyomások mellett, aki bátor képes egészséges határokat felállítani, nemet mondani, amikor szükséges, és ügyelni arra, hogy a legfontosabb dolgokra fókuszáljon. Ez mind tudatos.

2. Kíváncsiság és nyitottság: A bátor emberek nyitottak az új lehetőségekre és a különböző perspektívákra. Képesek az ismeretlenbe is elmenni, hogy válaszokat kapjanak.

3. Elkötelezettség: A bátorság akkor tud fejlődni, ha képesek vagyunk összpontosítani és napi szinten megtartani lendületünket, hogy megvalósítsuk álmainkat, függetlenül a nehézségektől és az akadályoktól.

4. Kockázat felvállalása: A bátorsághoz kockázatvállalás szükséges. És minél nagyobb a kockázat, annál több bátorság kell hozzá (és annál nagyobb lehet az eredmény is). Azok, akik szembe mernek nézni a félelmeikkel, akik felállnak miután elestek és megértik, hogy ez is a sikerhez vezető út egy része, sokkal bátrabbak, mint az átlag.

5. Alkalmazkodóképesség: Azok az emberek, akik képesek alkalmazkodni a változó környezetben, elfogadni a kritikákat, feltalálni magukat és nem a kényelem és a kiszámíthatóságért élnek, sokkal bátrabban döntenek.

6. Elfogadás: Minél hamarabb tudjuk elfogadni azt, amilyen helyzetben éppen vagyunk és elengedjük az elvárásainkat, sokkal gyorsabban és bátrabban tudunk reagálni adott helyzetekre.

Ezek a tulajdonságok különböző mértékben mindannyiunkban megvannak. A bátorság bennünk él, még akkor is, ha nem érezzük magunkat bátornak. Minden bátor tett táplálja a következőt. Figyeld meg, milyen magabiztosnak érzed magad, és mennyivel többet érsz el, ha nem félsz.

Bátor vezetőnek lenni erőt, kreativitást, intellektust és a bizonytalanság elfogadását jelenti. Ez azt jelenti, hogy meg kell őrizni a pozitív hozzáállásunkat, kockáztatni kell néha egy nagyobb jó érdekében, alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez, és bízni a csapatunkban, hogy korlátok nélkül mire képesek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás