promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászolnak a Mátrix rajongói, elvesztettük Az Orákulumot
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színésznő Mary Alice szép kort megérve távozott az élők sorából.

Egy-egy kultikus film nem feltétlenül csak a főszereplők miatt válik emlékezetessé, hanem kellenek hozzá a magas színvonalon teljesítő mellékalakok is. Ilyen volt Az Orákulum is a Mátrix-trilógiában, amelynek a harmadik részében (Mátrix – Forradalmak) Mary Alice alakította a jövőt tűélesen látó, mégis hétköznapinak tűnő hölgyet.

A hollywoodi színésznő július 27-én hunyt el 85 éves korában, és igazságtalanság volna csupán a Mátrix kapcsán emlékezni rá. A filmográfiája szerint a 2003-as alkotás volt az utolsó mozis szereplése, de a televízióban is 2005-ben bukkant fel utoljára, majd a nyugdíjba vonulása mellett döntött.

Mary Alice az egyik nagy alakítását 1976-ban nyújtotta a Sparkle című musical-drámában, amely a mai nézők számára talán onnan lehet ismerős, hogy 2012-ben elkészítették a remake-jét, mégpedig Whitney Houston szereplésével, ám a drogtúladagolásban elhunyt énekesnő már nem érte meg a premiert.

Mary Alice az I'll Fly Away című sorozatban is maradandót alkotott, játékáért 1993-ban Emmy-díjat kapott a legjobb női epizódszereplőként. 2003-ban azért kellett átvennie Az Orákulum szerepét a Mátrixban, mert elődje, Gloria Foster két esztendővel korábban (mindössze 67 évesen) a cukorbetegsége szövődményeinek következtében elhunyt.

A tavaly bemutatott negyedik részben (Mátrix: Feltámadások) Az Orákulum csak a visszaemlékezésekben bukkan fel, így a színésznőt nem kellett reaktiválni – igaz, jókora szünet után, 84 évesen már aligha vállalkozott volna a szerepre.

Mary Alice New Yorkban hunyt el, halálának oka egyelőre ismeretlen. Néhány helyen nem 1936-ot, hanem 1937-et, sőt 1941-et adják meg a születési dátumaként, vagyis nem tudjuk pontosan, hány évesen távozott az árnyékvilágból – ez a rejtély pedig végül is méltó egy hajdani Orákulumhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás