promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Járai Máté letöltötte a büntetését, belátta, hogy hibázott
Borítókép:  RTL Klub
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Járai Máté elmondta, hogyan élte meg ezt az embert próbáló időszakot.

Járai Mátét még májusban függesztette fel az RTL Klub, mert a színész nem egyeztetett velük arról, hogy a Reggeli című műsor készítését és szerkesztését érintő kérdésekben fog nyilatkozni egy internetes beszélgetésben. A Jászai Mari-díjas színész nehezményezte, hogy nem engedték a kamerák elé, mikor Rácz Jenő érkezett a műsor vendégeként; tudniillik Máté és a Micheli-csillagos séf nem ápolnak egymással jó viszonyt.

Miután letöltötte a büntetését, a két hónapos felfüggesztés után, hétfő reggel újra visszatért a műsorba. Bár Máté tudta, hogy nehezen fogja viselni ezt az időszakot, nem gondolta volna, hogy minden nap eszébe fog jutni a Reggeli.

„Megmondom őszintén, nem volt nap, hogy ne jutott volna eszembe a Reggeli. Minden nap belenéztem az adásba, figyeltem az adásmenetet, megnéztem a szülési szabadságra készülő Nádai Anikó utolsó adását is. Sokat gondolkoztam azon, hogy a hirtelen jött nagy szabadság és sok idő... Hogy miért is alakult ez így? Minden ilyen ügy az embernek tanulság, nekem is meg kellett tanulnom a médiában való részvételt, azt, hogy hogyan kell működnöm ebben a kegyetlen világban. Hibáztam, mert olyan dolgokról beszéltem, amiről a szerződésem alapján nem lehet. Hiába éreztem úgy, hogy jól teszem, ha kimondom azt, ami az én igazam, a protokollt nem tartottam be, és ilyet nem lehet tenni”

- nyilatkozott Máté a Blikk-nek.

A színész nagyon sokat tanult ebből az esetből, emellett rájött arra, hogy kik azok az emberek, akik mellette vannak, és kik azok, akikre nem számíthat. Elmondása szerint nagyon sok levelet kapott a nézőktől, akik hiányolták, de még másik csatornánál dolgozók is írtak neki. Természetesen ez a felfüggesztés nemcsak lelkileg, de anyagilag is megviselte a színész-műsorvezetőt.

„Nem panaszkodni akarok, de nyilván anyagilag is nagy érvágás volt, hogy lekerültem a képernyőről. Én adásonként kapok pénzt, azaz az elmúlt időszakban innen nem volt fizetésem. A büntetés része az is, ha nem csak erkölcsileg érzi az ember, hanem anyagilag is. Persze dolgoztam az elmúlt időszakban is, végig ott volt a színház, de az például nem tud annyi adrenalint adni, mint az élő műsor. Az olyan, mint egy extrém sport, nagyon hiányzott”

Mivel a büntetés miatt nagyon sok szabadideje lett, Máté és Kíra úgy döntöttek, hogy előrébb hozzák a nyaralásukat, és autóval elmentek két hétre Görögországba. Annyira tetszett nekik, hogy egyszer még biztos visszatérnek majd, idén nyáron azonban már nem terveznek több utazást.

„Több előadásom is lesz szabadtéren, valamint van egy kis nyaralónk Horányban, ahogy időnk engedi oda mindenképp megyünk. Augusztustól beindulnak a színházi próbák, és természetesen a Reggeli is a mindennapjaim része lesz ismét”

- mondta Járai Máté.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás