promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szabad-e a munkahelyen elvégezni a nagydolgunkat? – Ez nem illemtani kérdés
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nők bő fele, a férfiak közel harmada tartja ezt kínosnak.

Az emberek tekintélyes hányada szinte képtelen idegen helyen elvégezni a nagydolgát. Ez különösen nyaralás során keserítheti meg a mindennapokat, de ma már vannak olyan nyugtató, lazító gyakorlatok, amelyek által a vécézés sem számít teljesíthetetlen kihívásnak.

Ugyanilyen nagy kérdés, hogy illik-e, szabad-e kakilni a munkahelyen. Van, aki inkább otthonra tartogatja ezt az intim cselekedetet, ha azonban sürgősen hív a természet, akkor nincs más választás, irány a toalett, bármennyire is tűnhet kínosnak.

Egy felmérés szerint a nők több mint fele, a férfiaknak pedig közel harmada – ha csak lehet – igyekszik elkerülni a munkahelyi nagydolgozást. Ez nyilvánvalóan rossz beidegződés következménye, félreértelmezése a társadalmi normáknak, elvárásoknak. Egyszerűen nem akarjuk beismerni a kollégák előtt, hogy a tökéletesen szabott öltöny, kiskosztüm alatt mi is csak halandó emberek vagyunk.

Ha azonban menni kell, akkor érdemes lehet megfogadni néhány tanácsot, ami megkönnyítheti a helyzetünket. Például hallgathatunk közben zenét, ami elősegíti az ellazulást, és ezáltal a székletürítést.

Nem kell addig tartogatni, amíg már késő lesz, mert annál azért nincs kínosabb, mint amikor kétségbeesetten keresgélünk egy üres helyet a vécén. Elvileg a kakilást programozni is lehet, hogy például mindig a reggeli órákban, a munkába indulás előtt kerítsünk rá sort, de ilyenkor is adódhatnak kivételes alkalmak.

A legtöbben a hátrahagyott szagok miatt szoktak aggodalmaskodni, ami ellen nem sok mindent lehet tenni, bár a légfrissítő azért csodákra képes. Ha pedig valakit a végtermék csobbanása zavar, akkor tömje meg egy kicsit a vécét toalettpapírral, és máris zajtalanabb lesz a művelet.

Akkor sem szabad pánikba esni, ha hirtelen szomszédot kapunk magunk mellé. Ez még jó is, hiszen ha kicsusszan egy-egy puki, akkor simán ráfoghatjuk majd a másikra. Az élet kőkemény verseny, próbáljuk minden helyzetből a számunkra legkedvezőbbet kihozni. Egyébként pedig, valójában senkit sem érdekel, hogy a munkahelyen vagy otthon kakiltunk egy jót, ezt csak mi magyarázzuk be magunknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás