promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért ennyire pofátlanok a budapesti taxisok?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyre többen panaszkodnak a budapesti taxisokra.

Sáfrány Emese nemrég egy kellemetlen taxis történetet osztott meg az Insta Story-jában, ami a napokban esett meg vele és egyéves kisfiával. A légtornász a közösségi oldalán beszélt arról, mennyire elkeserítőnek tartja, hogy manapság még vannak olyan taxisok, akik csak bizonyos magasabb összegért hajlandók elvinni az utasaikat.

Emese is egy ilyen pofátlan taxisba futott bele, aki rögtön közölte is a viteldíjat, amint meglátta a kisbabát. A sofőr nem kevesebb, mint 9000 forintot kért el az édesanyától, ráadásul először nem is olyan autó jött, amilyet Emese befért volna a kicsivel, így aztán 40 percet kellett várniuk a tűző napos, a 30 fokban a WestEnd előtt, hogy egy olyan autó jöjjön, ami el is tudja vinni őket.

Emese hangsúlyozta a bejegyzésében, hogy tisztelet a kivételnek, de az a tapasztalata, hogy sajnos egyre több ehhez hasonló taxis van. Az édesanya történetére reagált egy másik családanya, aki szintén nemrég került hasonló helyzetbe.

„Elképesztő, hogy semmi emberség sincs bennük...”

- kezdte az anyuka, aki elmesélte, hogy miután a párja balesetet szenvedett biciklivel, egy taxist kértek meg, hogy hozza el a kétkerekűt, aki közölte, hogy 15 ezerért megteszi. Az édesanya belement, de mire a taxis kiért a házhoz, azt mondta, hogy legyen inkább 20 ezer.

Sáfrány Emese Insta Story-jára a Promotions egyik olvasója hívta a figyelmünket, aki maga is tapasztalt már hasonlót Budapesten. Olvasónk Újpestről akart eljutni a néhány hónapos babájával a Heim Pál Gyermekkórházba, de mivel nincs autójuk, hívtak egy taxit. Olvasónk már a diszpécsernek jelezte, hogy lesz egy baba utas is; mondta a diszpécser hölgy, hogy semmi probléma, küldi az autót. 8 perc múlva meg is jött a taxi, kiszállt belőle a sofőr, majd mikor meglátta a kisbabát, flegmán közölte, hogy "így biztos nem viszem el magukat". Mikor olvasónk megkérdezte, hogy miért, a taxis annyit mondott neki, hogy "ha az autójába sz*rik a gyerek, egy egész napos forgalma kiesik, annyira büdös lesz". A sofőr meg sem várta a reakciót, visszaült a kocsijába, és elhajtott. Ezek után olvasónk felhívott egy másik taxitársaságot, akik sokkal barátságosabbak voltak, de megreklamálta az esetet a problémás társaságnál is, ott viszont azt a visszajelzést kapta, hogy idézzük: "a sofőröknek joguk van megtagadniuk az utasok felvételét, amennyiben az utas veszélyezteti a biztonságos utazást, vagy kárt tehet az autóban".

Ti is tapasztaltatok már hasonlót a taxisoknál?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás