promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A budapesti vizes vb-n egy hátborzongató és egy vicces pillanat is történt ma a magyar medencékben
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy etióp úszó idő előtt pottyant bele a medencébe, Anita Alvarezt azonban ki kellett menteni a vízből.

Még év elején Fukuoka városvezetése bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2022-ben nem tudják megrendezni az úszó-világbajnokságot, helyette 2023 júniusában tartanák meg. Ezzel egy időben a FINA 2022 nyárára egy rendkívüli úszó-világbajnokság szervezésébe kezdett, aminek házigazdája Budapest lett.

Cikkünk írásáig Magyarország eddig egy aranyérmet tudott szerezni. Milák Kristóf hozta a kötelezőt, és megvédte a címét, ráadásul világcsúccsal nyert aranyat a budapesti vizes világbajnokságon 200 méter pillangón.

A 22 éves magyar versenyző, a szám olimpiai bajnoka, világcsúcstartója és Európa-bajnoka 2019-es kvangdzsui rekordját (1:50.73) megjavítva, 1:50.34 perces idővel ért be a célba. Egy másik magyar is ott volt a döntőben: Kenderesi Tamás hatodik lett.

Közben a csütörtöki napon is történtek érdekességek a budapesti vizes világbajnokságon és közülük az egyik elég sokkoló pillanat volt.

Anita Alvarez sajnos rosszul lett, majd gyakorlata végén a vízben elvesztette az eszméletét. A 25 éves amerikai szinkronúszót az edzője, Andrea Fuentes mentette ki, aki azonnal érezte, hogy baj van.

Anita Alvarez tavaly Barcelonában is elájult, és akkor is trénere sietett a segítségére.

Történt egy vicces pillanat is: rajt helyett véletlenül idő előtt belepottyant a medencébe az etióp úszó. Bár ez közben sajnálatos is, mivel Maledét ezért kizárták az 50 méteres gyorsúszás második előfutamából.

Az esetről az M4 Sport is tette a videót, amit ide kattintva tudtok megnézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás