promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: megdöbbentő csapás érte az oroszokat Ukrajnában, a saját csapdájukba sétáltak bele - új szimbólum születik?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy előre nem látott forgatókönyv fő szála érvényesült, elképesztő csapás ért egy orosz csapatot.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta bizony a szimbólumok is velünk vannak, amelyek valójában kifejezik egy-egy nemzet egységét, vagy éppen hősiességét. A szimbólumok a tragédiák és hőstettek árnyékában kreálódnak. Az orosz-ukrán háborúban az ukránoknál például egy kerámia kakas lett előbb az ellenállás szimbóluma, a szimbólummá válás története is elég megrázó, hiszen egy elképesztő pusztításról készült fotón szúrták ki a tárgyat, amely épségben átvészelte a bombatámadásokat, megrendíthetetlenül állt a romok között.

Nem is volt kérdés, hogy azt jelképezi, ami az ukránoknál a legfontosabb volt. Sőt, Sőt, a The Guardian brit lap még azt is kiderítette, hogy a kakas egy ukrán művész, Prokip Bidaszjuk alkotása, akinek más műveit az Ukrán Népművészeti Múzeum is kiállította. A kerámia kakas később ajándéktárgyként is funkcionált.

Most pedig egy ukrán kecske okozott riadalmat egy orosz csapatnál, valószínűleg hamarosan ő is szimbólum lesz.

A 24.hu írta meg a Pravda nyomán ugyanis, hogy  váratlan ellenfelet kaptak az oroszok Zaporizzsjában. Az állat ugyanis jelentős károkat okozott az oroszoknál, több katona pedig meg is sérült. Az oroszok ugyanis befészkelték magukat egy helyi egészségügyi intézménybe, majd körbagránátozták az épületet, hogy biztosítsák azt.

Ám a robbanószerkezet zsinórját egy kecske útja keresztezte, aki beindította a robbanási hullámokat.

Az ukrán hírszerzés úgy tudja, hogy legkevesebb 40 orosz katona sérült meg a váratlan "támadásban". Arról viszont egyelőre nincsenek hírek, hogy a kecske túlélte-e az esetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás