promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog történt egy magyar háztartásban: a függönyből másztak elő
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő, hogy mindent túlélnek.

A Femcafé beszámolója szerint egy magyar háztartásban még másfél óra 40 fokon mosás után is bizony négy poloska mászott ki a függönyből, mivel a poloskák még ezt az első blikkre lehetetlennek látszó küldetést is teljesítették. Azt sokan tudtuk már Magyarországon, hogy bizony sok mindent túlélnek, de erre talán nem gondolt volna senki, még a háztartásban is meglepődtek ezen.

Az ázsiai márványpoloskák már jó egy évtizede velünk élnek, és bár nem szülőhazájuk itt e lángoktól ölelt kis ország, rengeteg háztartásban és kertben már tiszteletüket tették. A faj amúgy a felpörgő áruszállítás révén kerülhetett ide hozzánk, a mérsékelt égövre. Melegkedvelők, főleg a Távol-Keletről érkeznek.

Mivel ennyire szeretik a meleget, ezért az idő lehűlésével elkezdik keresni azokat a helyeket, ahol melegben érezhetik magukat, túlélhetnek. Az ázsiai poloska nagyobb valószínűséggel költözik be otthonunkba, mint a többi poloskafaj. És attól függetlenül, hogy hibernálják magukat, a ház melegére néha igencsak aktívak lesznek.

Amúgy még az Egyesült Államokban sem olyan régen jelentek meg, mivel az első ázsiai márványpoloskát 1998-ban regisztrálták az országban. Jelentős mezőgazdasági kártevő. Európában a 2010-es évek elején kezdték regisztrálni őket. Magyarországon élő fajok közül elsősorban a bencepoloskával téveszthető össze, de legjobban mégis a hasoldalon elhelyezkedő tüske alapján ismerhetők fel, hiszen ilyen csak a bencepoloskának van.

Érdekesség, de a büdöske például riasztja őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás