promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem látott fotó került elő II. Erzsébetről – A fél internet ledöbbent
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de 94 évet fogunk visszamenni az időben.

Sokan nem tudják, de II. Erzsébet anno Elizabeth Alexandra Mary néven született még 1926-ban, vagyis már 96 éves. Több rekordot is tart, mivel ő a leghosszabb ideje regnáló brit (angol-skót) uralkodó, és egyben a legrégebb óta regnáló női uralkodó a világon.

Hamar belecsöppent mindenbe, mivel röviddel 18. születésnapja után a parlament kinevezte állami tanácsosnak, így apja távollétében elláthatta az államfői feladatokat.

Erzsébet hercegnő York hercegének és hercegnőjének legidősebb lánya volt, és soha nem is számítottak arra, hogy valaha királynő lesz. 1936-ban minden megváltozott, amikor nagybátyja, VIII. Edward király lemondott a trónról, apja VI. György pedig király lett, és így a fiatal hercegnő lett az örökös.

Édesapja 1952-es szomorú halálát követően Erzsébet hercegnő mindössze 25 évesen II. Erzsébet királynő lett, és idén ünnepli 70. évfordulóját a trónon – először a brit történelemben.

A palota azt közölte a People magazinnal, hogy a királynő szűk családi körben fogja ünnepelni a születésnapját. Állítólag helikopterrel utazott a norfolki birtokára, ahol családja és barátai is csatlakoztak hozzá.

Erzsébet királynő egész életében mindig is rajongott a lovakért, és első lovát (egy shetlandi pónit) mindössze 4 évesen kapta. Most különleges fotókkal köszöntötték Erzsébet királynőt a korona hivatalos oldalain.

Az elsőn két kedvenc pónijával látható a Windsori kastély udvarán, míg a másikon 94 évet megyünk vissza az időben, amikor II. Erzsébet még csak két éves volt. Már most rengetegen lájkolták a fotót, ami hihetetlenül cuki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás