promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gelencsér Tímea olyan képet rakott ki magáról,  hogy Iszak Eszternek is elakadt a szava
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gelencsér Timi a Föld napja alkalmából forró képet posztolt ki.

A Föld napjának ötletét John McConnell vetette fel még 1969-ben egy UNESCO konferencián, egy évre rá, 1970. március 21-én pedig meg is tartották az elsőt. Egy amerikai egyetemi kutató, Denis Hayes március 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-öt, azaz a Föld Napja Hálózatot, amely mozgalom mögé rögtön több, mint 25 millió amerikai állt be, ma pedig csaknem az egész Földre kiterjed.

1989-ben alakult meg Kaliforniában a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont, ami havonta küld hírlevelet a világ minden országába, hogy mindenhol ünnepeljék meg április 22-én a Föld Napját.

Magyarországon 1990 óta rendezik meg. A hazai hírességek közül többen is fontosnak tartják, hogy külön felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására a közösségi oldalaikon, például Gelencsér Tímea, aki az alábbi sorokat mellékelte a fotójához:

„A Föld napja alkalmából ezt a képet választottam, mert mindig csodálattal nézem, mire képes a természet! Mindannyian szeretünk ezen a Földön élni, úgyhogy vigyázzunk rá és legyen végre béke!”

Timi külön kihangsúlyozta a posztjában, hogy a képen nincsen filter, valóban olyan volt a naplemente a Maldív-szigeteken, amilyennek a képen láthatjuk. A poszt alatt számos komment olvasható, például Iszak Eszteré, aki szivecskés szemű emoji-val fejezte ki, mennyire tetszik neki a fotó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás