promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott, Majkáék mennyi pénzt kérnek egy koncertért, de a Tankcsapda még annál is többet
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Majka és Curtis nem aprópénzért koncertezik, de a Wellhello és a Tankcsapda gázsija se kutya.

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy túl drága lett az élő zene Magyarországon. A közösségi média tele van kommentekkel, amelyek arról írnak, hogy a hazai előadók az előző évek fellépődíjainak dupláját is elkérhetik, hogy ezzel pótolják a járvány okozta bevételkiesést.

Most a Blikk birtokába jutott egy lista a hazai zenészek gázsijáról, ami alátámasztja a dühös kommentelők állítását.

A lista első helyén a Tankcsapda áll, akik hétmillió forintot kérnek el egy koncertért, de szorosan mögöttük áll hat és fél milliós sztárgázsival Majka és Curtis. A rapper-műsorvezető sosem titkolta, hogy elkérik a fellépéseik árát, hiszen ahogy korábban nyilatkozott róla, öt tehetautóval, 24 fős stábbal, és komoly technikai felszereléssel mennek ki a fellépés helyszínére.

Majkáék az elmúlt években a duplájára emelték a bérüket, 2018-ban még hárommillióért vállaltak be egy másfél órás koncertet.

Fluor Tominak ezzel szemben az a véleménye, hogy nem szabad irreálisan magas összeget elkérni a szervezőktől, és ők nem is emeltek a korábbi árukon: a Wellhello továbbra is közel négymillióért vállal egy 70 perces koncertet.

„Mi nagyjából maradtunk a korábbi árnál, mert ez az év talán már olyan lehet, mint a covid előtti nyár. Októberig be vagyunk táblázva, de idén már csak ötven fellépést vállalunk, nem akarjuk túlhajtani magunkat, és szeretnénk élvezni, amit csinálunk”

- mondta Tomi.

Bebe még a pandémia előtt emelte meg a fellépődíját, így most egy 40 perces performaszért 275 ezer forintot kér el. A Back II Black-ből ismert énekes úgy gondolja, hogy aki igazán keresett előadó a szakmában, az annyit kérhet, amennyit csak akar, de ő a covid alatt megtanulta, hogy az embernek több lábon kell állnia, így a zenélés mellett mással is foglalkozik.

A mulatós zenekarokat menedzselő Tilinger Attila szerint alapvetően túlárazottá vált a szakma.

„Nagyon összetett kérdés, hogy ki mennyit kérhet el egy előadásért, de összességében azt mondanám a magyar zeneipar alaposan túl van fizetve, ha nem is a külföldi előadókhoz, de az egyéb magyarországi szektorokhoz képest”

- mondta az előadó, aki közel 300 ezer forintot kér egy negyven perces fellépésért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás