promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin meghalt, és te nem is tudtál róla - Amerikában hetek óta gyászolnak a gondozói
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin már három hete meghalt, de Amerikában még mindig gyászolják őt.

Nem is tudnád, hogy milyen sok állat viseli az orosz elnök nevét világszerte. Pedig való igaz, hogy számos állatkerti lakót neveztek el Vlagyimir Putyinról. Közülük az egyik a Minnesota-i állatkert 12 éves tigrise volt, aki március végén pusztult el.

A tigris egy orvosi beavatkozás közben halt meg, az állatkertben azóta is gyászolják a gyönyörű nagymacskát.

„Fájó szívvel osztjuk meg, hogy 12 éves hím szibériai tigrisünk tegnap egy rutin orvosi beavatkozás alatt halt meg, csapatunk hősies erőfeszítései ellenére. Ez súlyos veszteség, köszönjük munkatársainknak az állatok iránti odaadást”

- írták akkor az állatkert Facebook-oldalán.

Mint kiderült, a tigrisnek szívelégtelensége volt, ezért kellett megműteni, de végül nem sikerült megmenteni az életét. Taylor Yaw, a Minnesota Állatkert állatgondozási, egészségügyi és természetvédelmi vezetője elmondta, hogy minden szükséges óvintézkedést megtettek, és az orvoscsapat mindent megtett azért, hogy Putyin életben maradhasson.

A tigris Csehországban született, majd hat évet töltött egy dán állatkertben, mielőtt Amerikába költözött volna. A Minnesota-i állatkertben így már csak egyetlen felnőtt szibériai tigris maradt, a Sundari nevet viselő nőstény, akitől Putyinnak kölykei is születtek korábban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás