promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes idegen bukkant fel, és csodát tett egy Lidl áruházban
Borítókép:  Google Maps
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik vásárló azóta sem tudott napirendre térni a történtek felett.

Borzasztó időszakon vannak túl a britek, hiszen előbb a Brexit gazdasági-társadalmi következményei sújtották őket, majd a globális koronavírus-járvány, ráadásul emberemlékezet óta nem tapasztalt, rendkívül kemény telet kellett túlvészelniük.

Az emberek jó része most megláthatja, megérezheti, milyen a nélkülözés, bár az állam igyekszik segítséget nyújtani azoknak (elsősorban a nyugdíjasoknak és az alacsonyabb keresetűeknek), akik képtelenek fizetni a fűtést és más rezsiköltségeket.

Ilyen helyzetben jólesik szívmelengető, csodás tettekről hallani. Egy Jordan Baker nevű férfi újságolta el a közösségi médiában, hogy éppen rákerült volna a sor a pénztárnál a halifaxi Lidlben, amikor kiderült, hogy a kártyáján már nem maradt pénz.

Néhány alapvető élelmiszert vásárolt volna csak március legutolsó napján, mert egyébként neki is nagy kihívást jelent a számlák fizetése. Jordannek volt egy másik kártyája is, de annak nem tudta már a PIN-kódját, szóval igen kellemetlen helyzetbe került.

Ekkor lépett oda hozzá egy ismeretlen férfi, aki önzetlenül kisegítette, kifizette helyette a vásárolt árut. Jordan persze nem akart az adósa maradni, az utcára kiérve rögtön elszaladt egy pénzkiadó automatához. Mire azonban visszatért a bolthoz, ismeretlen segítője szőrén-szálán eltűnt.

Csoda történt? Abban az értelemben mindenképpen, hogy ritkán látni ilyen önzetlenséget. Az autizmusban szenvedő, és a stresszes helyzeteket nem bíró Jordant mégis annyira megviselték a történtek, hogy soha többé nem akarja betenni a lábát egyetlen üzletbe sem.

Elmondása szerint ő is azon hátrányos helyzetűek közé tartozik, akiknek a hónap végén választaniuk kell, hogy esznek vagy fűtenek. Egyelőre kölcsönökből és hitelekből meg tudja oldani az életét, a jövő azonban túlságosan is sötétnek tűnik számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás