promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feladták az oroszok, kivonultak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felvételek bizonyítják, hogy az oroszok kivonultak.

Az orosz hadsereg még a háború kitörésének napján, február 24-én foglalta el az ukrán fővárostól, Kijevtől mindössze 29 kilométerre található Antonov repülőteret. Az orosz csapatok innen nyomultak tovább Kijev irányába, de az ukrán ellenállás miatt soha nem jutottak közelebb Kijev nyugati részéhez.

Az elmúlt hetekben heves harcok folytak az Irpin folyó mentén, valamint Irpin és Bucha városaiban, közvetlenül a légibázistól és Hosztomeltől délre.

A CNN viszont most arról számolt be, hogy az orosz csapatok elhagyták a repteret. Az információ az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztviselőjétől származik, amit a Maxar Technologies áltak készített műholdfelvételek is megerősítettek.

(Forrás: CNN)

(Forrás: CNN)

Az Országos Rendőr-főkapitányság szombati közlése szerint pénteken 5453 ember lépett be Magyarország területére az ukrán-magyar határszakaszon, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 5949-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A TV2-n április 9-én, szombaton lesz látható a Neked énekelek című jótékonysági zenei est, amelyen ezúttal az ukrajnai menekültek számára gyűjt a csatorna. Emellett a Budapest Park is bejelentette, hogy az idei szezonját egy mínusz egyedik nappal indítják április 20-án, amelynek bevételét az ukrajnai háború miatt kialakult krízishelyzetben helytálló szervezeteknek ajánlják fel; név szerint a Budapest Bike Maffiának, a Magyar Vöröskeresztnek, a Migration Aid-nek és az UNICEF Magyarországnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás