promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert darabjaira szedte Járai Mátét, így még senkit sem tiport a földbe
Borítókép:  youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert kőkeményen nekiment Járai Máténak, aki nemrég az egész országnak elárulta az intim titkait.

Nemrég Járai Máté volt a Life TV-n futó Összezárva Hajdú Péterrel című műsor vendége, ahol kendőzetlenül mesélt egyebek között a szexualitásáról is, így kiderült, hogy biszexuális. Rengetegen nézték az adást, hiszen sokan kíváncsiak voltak a színész magánéletére – de úgy tűnik, hogy az ország egyik legkönyörtelenebb kritikusa, Puzsér Róbert nem igazán volt elragadtatva a híresség szereplésétől.

„A színjátszás és az észjátszás határvidékén bóklászó Járai Máté rendkívüli szégyentelenségről tud tanúbizonyságot tenni, ha celebkednie kell – márpedig kell. Aki azt képzelte, hogy már túlesett a kényszeres magamutogatásán, a senki által nem kért kitárulkozásán meg a magyarok arcába való erőszakos belemászásán azzal, hogy megismerte a szülei alkoholizmusát, megtudta, hogy a nyitott házassága Kirával mennyire sok fájdalmat okozott és örömet szerzett neki, s arról is értesült, hogy az idegösszeomlása meg a gyerekvállalást illető vágyakozása mekkora tehertétel a számára, az nem is tévedhetett volna nagyobbat, Járai Máté ugyanis megjelent Hajdú Péternél, és előadta, hogy a székletét rendszeresen a neje szeme láttára üríti, továbbá megosztotta a nagyközönséggel, hogy valójában biszexuális.

Félreértés ne essék: ezek Járai székletürítési szokásától eltekintve mind érdemleges témák, amelyekről fontos lenne értelmesen beszélni – ezért nagy baj az, ha a beszélő Blikkbe illő pletykának, filléres vásári mutatványnak szánja a párkapcsolati intimitás és a lelki egészség személyes aspektusait”

írta Puzsér Róbert.

A kritikus ezek után arra is kitért, hogy szerinte Járai Máté igazából milyen hatást ért el azzal, hogy nyíltan vállalta az egész ország előtt a biszexualitását, illetve vajon tényleg nagy bátorságra vallott-e meghoznia ezt a döntést, vagy sem:

„Járai Máté arra hivatkozva kért nyilvánosságot, hogy ő lesz az a közszereplő, aki igazán őszintén mer beszélni a magánéletéről, mindenkit, aki él és mozog, kioktatott arról, hogy vállalja fel önmagát, aztán éveken át titkolta a biszexualitását. Most pedig, amikor nyilvánosság elé lép ezzel, az Instagramon közölt posztja alatt úgy ünneplik körbe, mint az LMBTQ-identitás és a magánéleti transzparencia új eljövetelét: a celebközeg meg a bulvárfelhasználók rajongva méltatják a bátorságát és az őszinteségét.

Semmi kétség: létezik olyan életkörülmény, amelyben kemény döntés nyilvánosan elismerni a biszexualitást – sajnos sok család és szubkultúra stigmatizálja azokat, akik a többségtől eltérő identitásukat felvállalni merészelik. Egy biszexuális katonának, labdarúgónak, kőművesnek, rendőrnek vagy autószerelőnek valóban nagy bátorság kell, hogy fel merje vállalni azt, aki, Járai Máté azonban táncos-komikus és kereskedelmi tévés műsorvezető – ő ugyan mit kockáztatott ezzel? Azt, hogy a bulvárlapok szerkesztői, a szappanoperák producerei meg a musicalszínpadok rendezői megkínálják pár címoldallal és címszereppel? Mit vállalt Járai Máté azzal, hogy nyilvánosságra hozta a biszexualitását? A nagy semmit.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás