promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin és más orosz fejesek külföldön élő gyerekeit is elkezdte piszkálgatni a nyugat
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz vezető állítólagos lánya az ukrán invázió előtt törölte magát az Instagramról – ez felér egy beismeréssel.

A nyugat ígéretet tett arra, hogy az Ukrajna elleni agressziót személyeskedésnek is tekinthető szankciókkal fogja megtorolni az oroszokon. Szóba került a külföldön élő oligarchák vagyonának befagyasztása, de az is, hogy a gyermekeik ki lesznek tiltva az elit nyugati oktatási intézményekből.

Az intézkedések alighanem Putyin elnök szűkebb családi körét is érinteni fogják. Az orosz vezetőnek hivatalosan két lánya született az 1983-ban feleségül vett Ljudmila Skrebnyevától, mégpedig Marija és Katyerina, de a pletykák szerint ennél több gyermekkel is büszkélkedhet.

A külső megjelenésben mutatkozó hasonlóságok miatt feltehetőleg tőle származik a 18 éves Luiza Rozova is (vezérképünkön), ám az efféle szóbeszédeket az elnök sohasem fogja megerősíteni. Elemzők szerint mindenesetre örvendetes, hogy egyik lány sem szállt be aktívan a politikába, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy Putyin dinasztiát épít ki.

Marija Faassen az orvosi pályát választotta, és egy meglehetősen különleges területre, a törpenövésre specializálódott. Egy holland üzletemberhez ment feleségül, akitől egy gyermeke született. Putyin valószínűleg a problémásabb nagypapák közé tartozik, bár nem tudjuk, milyen sűrűn látja az unokáját.

Katyerina Tyihonova szintén nem mindennapi karriert választott, rock and roll táncos lett, azt viszont nem tudni, hogy a harmincas évei közepén járó nő meddig űzheti ezt a szakmát. Nem véletlen, hogy ő inkább az anyai nagymamája családnevét viseli a Putyin helyett.

Katyerinát 2013-ban igyekeztek beállítani a sorba, akkor ment feleségül a vegyiparban érdekelt Kirill Shamalovhoz, akitől azonban öt esztendő múlva elvált. A szakítás viszonylag csendben történt, bár a párnak állítólag 2 milliárd eurónyi (mintegy 750 milliárd forintnyi) vagyonon kellett osztozkodnia.

A legérdekesebb kétségkívül a harmadik – el nem ismert – lány, Luiza Rozova, aki mindannyiuk közül talán legjobban hasonlít az elnökre. Putyin a 2000-es évek elején alakíthatott ki viszonyt a ma 45 éves édesanyával, Svetlana Krivonogikhkal, aki az egyik legnagyobb orosz bank résztulajdonosa, és az ország egyik leggazdagabb nője.

A magát bikiniben is szívesen mutogató Luiza már 84 ezer követővel rendelkezett az Instagramon, amikor öt hónappal ezelőtt váratlanul törölte az oldalát. Mindez furcsa módon egybeesett azzal, hogy az orosz csapatok elkezdtek felsorakozni az ukrán határ mentén, ez pedig újabb tápot adott az esetleges rokonságról szóló pletykáknak.

Putyin mellett egyébként az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov családi kapcsolatait is piszkálgatni kezdték. Feltételezett szeretője, Szvetlana Poljakova gyermeke, a 26 éves Polina Kovaleva ugyanis 4,4 millió fontért vásárolt egy londoni lakást, amelyet az orosz kötődései miatt nem feltétlenül akarnak meghagyni neki.

A 71 éves Lavrov állítólag két évtizede folytat viszonyt a nála 20 évvel fiatalabb Szvetlanával (annak ellenére, hogy családja van), így Polina a mostohalányának is tekinthető. Az ifjú hölgy élete egy véget nem érő vakáció a saját bevallása szerint is, amit sokan tartanak visszataszítónak Nagy-Britanniában a jelenlegi háborús viszonyok közepette.

Fotó: Profimedia / Polina Kovaleva

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás