promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szellemhajót láttak az angol partoknál, legénység nélkül hánykolódott a tengeren
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A helybéliek már hozzászoktak az ilyen látványhoz, és gyorsan értesítik a hatóságokat.

Néha a személyzet kénytelen elhagyni a tengeren hánykolódó, bajba került hajót, bár ez persze nem a legelegánsabb és legbiztonságosabb megoldás, hiszen onnantól kezdve a jármű veszélyforrást jelent mindenki másra a vizeken.

Máskor maga a hajó mondja be az unalmast, és szabadul meg láncaitól. Ez talán még veszélyesebb helyzet, különösen akkor, ha egy zsúfoltabb, forgalmasabb kikötőből szökik meg, hiszen jelentős károkat okozhat.

A napokban Anglia délkeleti részén, Upchurch és Swale között láttak egy olyan termetes hajót, amelyen nem volt se kapitány, se legénység. A hatóságok joggal gyanakodhattak arra, hogy a jármű elszakította a horgonykötelét, és úgy sodródott ki a nyílt tengerre.

Fotó: HM Coastguard

A tulajdonosok persze a keresésére indultak, hogy egy vontatóhajóval próbálják befogni az elkószált bárkát. A parti őrség tájékoztatása szerint január 31-én, nagyjából délelőtt fél 10 körül rengeteg hívás érkezett be hozzájuk szemtanúktól, akik a Medway folyóról (Londontól délkeletre) látták elszabadulni a hajót.

Az ámokfutásnak végül egy mocsárban lett vége, de a szellemhajó előtte órákig vágtatott a vizeken. Csak az isteni szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki, azt viszont egyelőre nem tudják, hogy összetört-e bármit menet közben. A csapdába esett szellemhajót a legénység ismét birtokba tudta venni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás