promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató kép került elő „II. Erzsébetről”, a válasz pedig egészen megdöbbentő, hogy miért nincs haja őfelsége viaszfigurájának
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A másik Erzsébeteket még az utcán is lehet látni néhanapján az Egyesült Királyságban.

II. Erzsébet királynőnek a világ több táján több alteregója is van, persze ezek mind-mind viaszból. Korábban őfelsége egy másik, új viaszfigurája óriási látványosság volt, hiszen az uralkodásának 70 évfordulójára egy új figurát készítettek a Blackpool-i Madame Tussauds múzeumba.

A bábut pedig egy hintón vitték a kiállítóhelyre, méghozzá a városon keresztül. Messziről pedig észre sem lehetett venni, hogy nem őfelsége ül a kocsiban.

Most a Daily Mail cikke nyomán a HVG írta meg, hogy a hamburgi viaszmúzeumban is éppen évi "karbantartásán" volt II. Erzsébet viaszfigurája, amelyről levették a kalapot. És kiderült, hogy a fejfedő alatt bizony nincsen haj, őfelsége figurája így részben kopasz.

És hogy miért?

A hamburgi múzeum képviselője elmondta, hogy valódi hajat használnak a figurák esetén, amely nagyon drága, így néhány figuránál, amelyek kalapot hordanak, a fej tetejére nem kerül haj, egyszerűen spórolnak.

Arra a kérdésre, hogy nem tartják-e tiszteletlenségnek a királynőt kopaszon ábrázolni, azt nyilatkozta a múzeum képviselője, hogy mindig szem előtt kell tartani, hogy ez csak egy viaszfigura, egy ábrázolás, nem pedig a valódi személy, illetve azt is hozzátette, hogy Németországban őfelségét érintő kérdésekben nincs akkora érzékenység, mint Nagy-Britanniában.

A félig kopasz II. Erzsébet viaszbáburól IDE kattintva tudtok képeket nézni.

(via Daily Mail)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás