promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy férfi kamerával ment az erdőbe, majd félelmetes jeleneteket kapott lencsevégre - a videó, amely napokig tartotta lázban az internetet, majd kiderült a turpisság
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drónvideó kapta el véletlen a furcsa üldözést? Igenis, és nemis.

Egy felhasználó korábban posztolt egy érdekes videót a Reddit-re, amelynek leírásához azt mellékelte, hogy éppen tesztelte frissen vásárolt drónját az erdőben, amikor a drón kamerája egy elképesztő eseménynek volt szemtanúja. Ugyanis egy menekülő férfit kapott le, akit éppen üldözött egy óriási medve.

A véletelen ugyan nagy úr, és egy olyan világban, amelyben mindig és mindenhol velünk van a kamera egyre ritkábbak az olyan szituációk, amit mondjuk még évtizedekkel ezelőtt simán a véletlen kategóriájába soroltunk volna.

A Snopes igazságfeltáró oldal a videó eredetének a nyomába eredt. A videó amúgy azóta már több közösségi oldalra is felkerült, többek között a Youtube-re, illetve a TikTok-ra, és mások is kielemezték, hol érhető tetten a turpisság a felvételeken.

A Redditen persze azonnal nagy beszélgetés támadt, sokan már az elejétől kezdve vitatták azt, hogy a videó valós lenne. Ám páran arra gondoltak, hogy egy idomított medvét használhattak fel, így a videó meg volt koreografálva.

Később, a Snopes részletes nyomozása során kiderült a videóról, hogy a CGI és egy valódi drónfelvétel elképesztően jó keveréke, amely tényleg, első látásra úgy tűnik, mintha valóságos lenne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás