promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meggyűlik a bajod az otthoni hajfestéssel? - 5 tipp, hogy garantáltan jól sikerüljön
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezeket a trükköket vesd be és az eredmény garantáltan jobb lesz, mint valaha!

Már régóta kiszemelted az áhított hajszínedet, de még mindig nem sikerült elérni azt a végeredményt, amire számítottál? Az otthoni hajfestés bizony macerás. Idő és pénz is szükséges hozzá, ezért érthető, hogy nem szeretnénk elrontani. Persze a fodrász sokkal nagyobb összeget fog elkérni, mint amennyiből magadnak meg tudnád oldani. Bemutatunk néhány trükköt, ami biztosan segít majd a jobb végkimenetel érdekében!

A hajfestékes dobozon lévő modell csak ámítás

Csodálatosan fest bármelyik modell a doboz elején, de soha ne feledd, hogy a képek becsapósak! A tartós hajfesték felkenve mindig világosabb lesz, mint a dobozon lévő modell haja. Ezért érdemes megnézni a tetőn lévő mintát, mivel az közelebb áll a valósághoz.

Vásárolj két doboz hajfestéket

Biztosra akarsz menni? Nem tudod pontosan mennyi festékre van szükséged a hajad hosszúságához mérten? Jobb félni, mint megijedni - vegyél azonnal két doboz festéket! Figyelj arra, hogy a festéket mindig egy üveg- vagy műanyag tálban keverd ki, mert a fémtálban torzulhat a színe!

A hajad szerkezete sokat számít!

Hullámos, egyenes vagy göndör vagy? Vedd figyelembe a hajad szerkezetét, mert itt is sokat számít, csakúgy mint a vágás esetében. A göndör és a hullámos típus például gyorsabban beszívja a színt, így a festéskor hidegebb tónusúnak hat majd. Az egyenes haj viszont nem olyan könnyen szívja fel a színt, így melegebb tónusra számíthatsz: narancssárgára, vörösre vagy rézre.

Ezért göndör vagy hullámos esetében válassz meleg árnyalatot, egyenes estében pedig hidegebbet! 

Kerüld el az elszíneződéseket

A kókuszolaj vagy egy mélyen kondicionáló termék csodákra képes! Amennyiben csak a hajtövedet szeretnéd befesteni, kenj az előbb említettek közül a többi részre, így nem fogod beszínezni csak a kívánt területet. Persze, arra is figyelj, hogy a fejbőrödet kerüld el az ecsettel! 

Fess szakaszosan

Azért, hogy elkerüld a csúnya a foltokat, először válaszd külön részekre a hajad: legyen egy középső rész, ami a fej hátsó részéig ér, ezt pedig oszd négy részre. Kettő ezek közül megy előre, kettő pedig hátra. Ezzel elkerülheted, hogy bárhol kihagyj részeket a festésből. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás