promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2000 éve elveszett kincset talált a saját kertjében egy 54 éves férfi – hála a feleségének
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas szerencséje volt a matektanárnak, aki karácsonyra fémdetektort kapott a feleségétől.

A jelenleg matektanárként dolgozó, Angliában élő Mike Burke kicsit több mint egy évvel ezelőtt fémdetektort kapott karácsonyra a feleségétől, miután megnéztek egy műsort, amiben különleges dolgokat találtak egy ilyen eszközzel az emberek, és megjött hozzá a kedvük. Az 54 éves férfi imádta az ajándékot, megnyugtatta őt a használata, de nem igazán talált vele hatalmas kincseket – majd egy szép napon minden megváltozott, és az ő oldalára állt a szerencse.

Mike Burke általában nem kutathatott a saját kertjében, hiszen a felesége nagyon megorrolt volna rá, ha kárt tesz a növényeiben, de a tél beköszöntével adódott egy alkalma, amit múlt decemberben szépen ki is használt, és ennek köszönheti élete felfedezését:

a matektanár talált egy I., vagy II. századból származó, nagyjából 2000 éves, 12,8 grammos aranygyűrűt, amin Ceres képe látható, aki a római mitológiában a növények ültetése és az anyai szeretet istennője volt.

Így ez nem csupán egy elképesztő kincs, hanem egy hihetetlen lelet is, hiszen arrafelé nem igazán találtak még ilyesmit, így ennek történelmi jelentősége is lehet.

A férfi természetesen alig hitt a szemének, hiszen mindig is erre vágyott, az álmai pedig egyik pillanatról a másikra valósággá váltak, hála a karácsonyra kapott fémdetektorának, illetve a feleségének, aki lehetővé tette számára ezt az izgalmas hobbit. Mike Burke esete valóban egészen meglepő, főleg annak tudatában, hogy évekig egy ilyen értékes gyűrű mellett sétált el minden egyes nap – de a lényeg, hogy végre megtalálta.

Akit érdekel a gyűrű, az itt tekinthet meg róla pár képet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás