promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakadt Damu Roland édesapja: „Ellopták tőlem a fiam temetését!”
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Damu Roland édesapja összetörten küzd fia temetéséért.

Dúl a családi háború a december 27-én elhunyt Damu Roland temetése körül. A Promotions.hu is beszámolt arról, hogy a színész úgy akarta, hogy nagynénje, Éva intézze a temetését, és se a szüleit, se a testvéreit ne hívja meg. Éppen ezért a rokonság egy része szűk körben tartja meg a temetést, amire a barátokat és néhány kollégát hívnak meg.

Ezen akadt ki Damu Roland édesapja, aki szerint kizárt, hogy fia kitiltotta volna őket a temetéséről. A megtört édesapa a Blikk-nek nyilatkozott.

„Gondoljunk bele, Roli covidos volt, nem lehetett látogatni csak úgy. Ráadásul Évával, a nővéremmel akkor még tartottam a kapcsolatot telefonon, hiszen én kértem meg, hogy legyen ott Roli mellett, ha szüksége lenne valamire. Éva soha egy szóval sem említette, hogy a fiam ilyen kijelentést tett, nem tudtuk, ő sem tudhatta, hogy ekkora a baj. [...] Éva akkor fordult ellenem, amikor elmondtam, hogy beszéltem a volt feleségemmel. Történt, ami történt, csak az ő fia is”

Damu Rudolf nem érti, hogy a kórház ilyenkor miért nem a szülőnek adják ki a papírokat. Elmondása szerint beszélt a főorvossal, aki szintén vérlázítónak tartja a dolgot.

„Sem a kórházban, sem a patológián nem jutott eszébe senkinek, hogy megkérdezze, nincs-e közelebbi hozzátartozója az elhunytnak. Hát, felháborító, hogy nem tudom intézni a fiam temetését, mert aki intézi és a papírokat megkapta, nem áll szóba velem”

A gyászoló édesapa egyre reménytelenebbnek tartja, hogy eltemesse a fiát.

„Zsolt már beszélt a temetkezési vállalkozóval, gyönyörű szertartást szervezett volna, csodás márvány sírkövet, nekem is elküldte a fotót. De most úgy érzem, ellopták tőlem a fiam temetését! Évának a temetésre nem volt felhatalmazása. Csak arra, hogy a kórházzal tartsa a kapcsolatot. Ráadásul ki is tiltanak a szertartásról? Felháborító és mélységesen szomorú. Beszéltem jogásszal, tudom, hogy nem tilthatnak ki onnan hivatalosan, de ha nem sikerül visszavennem a szertartás szervezését, akkor nem megyek el a temetésre. Bár megszakad a szívem, hogy nem lehetek ott, nem akarom, hogy botrány legyen, ez méltatlan lenne hozzá”

Damu Rudolf a Blikk-en keresztül azt kérte a testvérétől, hogy hadd temesse el a fiát.

„Olyan temetése legyen, amely méltó az emlékéhez, és amin ott a családja. Szeretném, ha mi, a szülei és rajtunk kívül mindenki elbúcsúzhatna tőle, aki ismerte és szerette”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás