promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: szó szerint elvitt a szél egy Srí Lanka-i fickót
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sárkányt eregetett a barátaival, és ekkor röpült fel több emelet magasságba.

Az Indiai-óceánban lévő Srí Lankán a sárkányeregetés afféle nemzeti sportnak számít a férfiak körében. Nemrég egy csapat azonban pórul járt, mert az erős szél szó szerint felkapta az egyik tagjukat a földről, és a magasba röpítette.

Persze, nem aprócska papírsárkányokkal, hanem két ember magas repülő szerkezetekkel űzik a Srí Lanka-iak ezt a korántsem veszélytelen szórakozást. Az amatőr videón jól látszik, ahogy hat férfi próbálja kétségbeesetten kordában tartani a hatalmas sárkányt.

Végül feladták, és egyedül Nadarasa Manoharan igyekezett megküzdeni az elemekkel. Pár pillanatig talán úgy tűnt, hogy sikerrel jár, de aztán a hatalmas szél győzedelmeskedett. Becslések szerint 4-5 emelet (12 méter) magasra kapta fel a férfit, aki riadtan kapaszkodott a vékonyka zsinórba.

A barátai legfeljebb imádkozni és kiabálni tudtak odalent, és Manoharannak végül szerencséje volt, hogy a csillapodó szél miatt rövid időre meg tudta közelíteni a földfelszínt. Nem kockáztatott tovább, hanem kétembernyi magasságból bátran leugrott a talajra.

Úgy tűnt, hogy nem tört el semmije, vagyis az ijedségen kívül más, nagyobb baj nem történt vele. A biztonság kedvéért azért elvitték a jaffnai kórházba, ahol megállapították, hogy valóban megúszta kisebb zúzódásokkal a félelmetes repülést.

A sárkányeregetés Srí Lankán óriási tömegeket vonzó látványosság, de a hatalmasra épített szerkezetek komoly veszélyt jelentenek a reptetők számára. A 29 éves, egy gyermekes Manoharan később elmondta a helyi sajtónak, hogy amikor felrepült, valóban attól tartott, hogy meg fog halni.

„Elhatároztam, hogy történjék bármi, nem fogok lenézni. Olyan szorosan markoltam a kötelet, ahogy csak tudtam. Aztán elengedtem, mert a kezeim elzsibbadtak, de szerencsére akkor már elég közel voltam a földhöz, hogy le tudjak ugrani. Libabőrös lettem, amikor a dolgok rosszra fordultak, elég ijesztő élmény volt”

– nyilatkozta a nap hősének is tekinthető férfi. Az esete egyébként nem egyedi, pár éve egy 12 éves indonéz fiút is így vitt fel a szél 8-9 méter magasra, de ő is megúszta a kalandot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás